​Makarske vlasti: Na plaži nisu fekalije nego oborinske vode

S makarske gradske plaže širi se smrad fekalija, a navodno se u more gradske plaže slijeva i kanalizacijska voda. Krešimir Zanetić, fotograf iz Makarske, zabilježio je primjerice slijevanje tekućine uz kratak komentar “Kanalizacija izbija na Makarskoj gradskoj plaži. Ma nema veze more će oprat do sutra”.

Vijest o smradu i kanalizaciji su se ubrzo proširile i na internetu, pa se u priopćenju na stranicama Grada ubrzo oglasio i zamjenik gradonačelnika Joze Vranješ koji niječe da do takvoga čega ikada došlo.

“Prema provjerenim informacijama koje je Grad Makarska dobio od nadležnih službi na gradskoj plaži došlo je do izlijevanja oborinskih voda, a ne kanalizacije. Grad Makarska je, naime, odmah po dojavi kontaktirao nadležne službe i  zatražio njihov hitan izlazak na teren kako bi se utvrdilo stvarno stanje. U kontaktu s gospođom Ivom Kuzmanić iz Vodnog gospodarstva Ispostave Vrgorac potvrđeno nam je da je u ovom slučaju  riječ o izljevu oborinskih voda u more, a neugodni mirisi, koje mnogi odmah povezuju s fekalijama, posljedica su dužeg zadržavanja vode u nekim dijelovima potoka.

Unatoč tome što smo dobili službenu potvrdu da nema razloga za paniku, Grad Makarska kontaktirao je Makarski komunalac d.o.o. koji ima ugovor sa tvrtkom Cian d.o.o.,  te će se na spornoj lokaciji za svaki slučaj izvršiti poslovi dezinfekcije i deratizacije. Treba napomenuti da se radi se o potoku Vrba koji prije svega služi za odvod oborinskih voda i koji se proteže od planine Biokovo kroz Batiniće gdje ima otvoreno korito, prema ulicama Kipara Meštrovića i Ruđera Boškovića gdje je izveden kao zatvoreno korito i naposljetku se izljeva u more. Tehnička namjena ovog potoka je odvodnja oborinskih voda, a za održavanje su zadužene Hrvatske vode, tj. Vodno gospodarstvo Ispostava Vrgorac.

U četvrtak, 6. srpnja, dogovoren je sastanak s predstavnicima Hrvatskih voda, Vodnog gospodarstva Ispostave Vrgorac kako bi razgovarali o projektu sanacije potoka, tj. ušća potoka, prostudirali projektnu dokumentaciju i donijeli odluku o tome kada će se krenuti sa projektom sanacije čiji će nositelj biti Hrvatske vode uz potpunu podršku Grada Makarske. Molim sve građane da budu mirni i pokažu povjerenje prema gradskoj vlasti i nadležnim službama, jer isključivo zajedničkim djelovanjem možemo biti uspješni u rješavanju tekućih problema”, kazao je zamjenik gradonačelnika Joze Vranješ u priopćenju.

3 komentara

  1. U inat ercegovackim dusmanima

    Like(0)Dislike(1)
  2. U inat otidji se tu okupaj dalmatinko.dobro vjerovatno ti se miris(smrad) nece pogorsati.

    Like(1)Dislike(0)
  3. Dalmatinki nevaljaju hercegovci ok razumio,ali me samo zanima zašto čitaš hercegovački portal?!

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.