​Matea se probudila iz kome, pokušava i komunicirati

Matea Janković, mlada majka iz Livna koja se trenutno nalazi u zagrebačkoj bolnici, i za čije se liječenje u Beču već danima skuplja novac u cijeloj regiji, probudila se iz kome. 

Svjesna je da se nalazi u Zagrebu u bolnici. Psiholog je postupno priprema kako bi je obavijestio o daljnjim postupcima koje je očekuju, objavili su naFacebook stranici Život za Mateu

Oslobodili su joj usta od respiratora, prebacili disanje preko kanile koja se nalazi priključena na vrat, tako da sada pokušava komunicirati i govorom. 

Idući tjedan očekuju se informacije iz Beča gdje bi Matea trebala otputovati na operaciju koja bi joj mogla spasiti njen mladi život, obzirom da Mateina dijagnoza sa sobom nosi i otkazivanje pluća, te joj se nova mogu transplatirati jedino u ovom europskom gradu.

Njena operacija u Beču košta 30 tisuća eura i iako su brojni mediji objavili kako je skupljen dovoljan iznos, situacija i nije tako bajna. Stoga se i dalje skuplja novac koji je potreban da bismo Matei omogućili liječenje u Beču. 

Obitelj oboljele odlučila je trgnuti i Dalmatince stoga je dogovoren humanitarni koncert “Punim plućima za Mateu” , koji će se održati 18. veljače u Trogiru, u sportskoj dvorani “Vinko Kandija”, s početkom u 19 sati.

Njena obitelj kao i svi inicijatori akcije “Život za Mateu” svesrdno se zahvaljuju svima onima koji su pomogi i pomažu i dalje kako bi Matea uskoro mogla biti u zagrljaju svog jednogodišnjeg sina. 

1 komentar

  1. Od kud vam da Matei sin ima jednu godinu…djetetu su tek tri mjeseca.

    Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.