​Međugorje: Vjerujemo da je Gospa posjetila ovaj hercegovački krš koji je natopljen krvlju mučenika

Više desetaka tisuća vjernika okupilo se u nedjelju u Međugorju gdje se obilježava 36. obljetnica navodnih Gospinih ukazanja čiju vjerodostojnost istražuje Katolička Crkva.

Hodočasnici iz BiH i Hrvatske od kojih su brojni stigli pješice iz obližnjih mjesta, ali i iz Austrije, Italije, Njemačke, Poljske, SAD-a i drugih zemalja svijeta sudjelovali su na misama i drugim okupljanjima, te su se penjali na mjesto prvih navodnih ukazanja Blažene Djevice Marije na Podbrdu, javlja Hina.

Pučku svetu misu u 11,00 sati predvodio je župni vikar iz Međugorja fra Karlo Lovrić koji je istaknuo da su kroz godine u ovome mjestu zabilježena brojna duhovna i fizička ozdravljenja što vjerodostojno svjedoči o Gospinoj nazočnosti.

“Zato vjerujemo da je Gospa posjetila ovaj hercegovački krš koji je kroz stoljeća natopljen krvlju mučenika jednako kao što je to učinila u Fatimi, Lourdesu ili Guadalupeu. Uvijek nastupa kao majka koja vodi vjernike prema Isusu Kristu”, rekao je fra Karlo Lovrić.

Pri tome je naveo kako Gospine poruke koje šalje nije mudro odbiti, jer su samo podsjetnik na svakodnevni život vjernika.

“Poruke su samo podsjetnik na ono što se zaboravilo. Te poruke podsjećaju na svetost braka, obiteljskog ognjišta, molitve, nedjeljno misno slavlje, ispovijed, pomirenje s Bogom i ljudima”, dodao je.

Po tvrdnjama ovog župnog vikara iz Međugorja, Gospine poruke su jednostavne zbog čega su brojni vjernici promijenili svoj život te su počeli bolje razumijevati crkvu.

“To je dokaz da je ovdje nebo na djelu i da je svaka ljudska manipulacija isključena”, istaknuo je fra Karlo Lovrić.

Tijekom dana služe se mise na dvadesetak svjetskih jezika, a središnju svečanu misu u 19 sati služit će fra Damir Pavić, tajnik Provincije Bosne Srebrene.

Neposredno prije obljetnice međugorskog fenomena održan je tradicionalan hod mira od Ljubuškog do Međugorja koju je 1992. pokrenuo Nijemac Hubert Liebherr.

On je, zgrožen nemirima na ovim prostorima, zajedno s još nekoliko prijatelja Međugorja iz inozemstva, pokrenuo taj hod za mir, vjerujući da se krunicom i ratovi mogu zaustaviti.

Podsjetimo, šestero djece reklo je da je na mjestu Podbrdu 24. lipnja 1981. vidjelo ženu koja im je uputila poruku. Pobjegli su prestrašivši se ali su se ponovno vratili dan kasnije otkad kažu da im se Gospa ukazuje i upućuje poruke.

Sveta Stolica osnovala je posebno povjerenstvo za istraživanje međugorskog fenomena koje je svoje izvješće predalo Kongregaciji za nauk vjere, a konačni sud o svemu dat će papa Franjo.

Papa Franjo u nekoliko je navrata izrazio sumnju u svakodnevna Gospina ukazanja, a mediji su objavili kako istražno povjerenstvo smatra da su ukazanja prvih sedam dana bila vjerodostojna.

Ovoga proljeća papa Franjo je imenovao i posebnog izaslanika za Međugorje, poljskog nadbiskupa Henryka Hosera koji je zadužen za donošenje mjera za pastoralnu skrb vjernika.

Nadbiskup Hoser je davao krajnje afirmativne poruke o međugorskom fenomenu.

3 komentara

 1. KATOLIČKU CRKVU TREBA ZABRANITI!!!
  KATOLIČKU, ODNOSNO, KRŠAĆANSKU CRKVU TREBA ,KAKO SADA STAVR STOJI, ODMAH ZABRANITI U INTERESU LJUDSKE SLOBODE,DOSTAOJANSTVA I CIVILIZACIJSKOG NAPRETKA, JER JE TO KORPORACIJA KOJA SVOJIM USTROJEM KAO KASTINSKE I PLJAČAKŠKO-EKSPLOATATORSKE ORGANIZACIJE SVOJIM USTROJEM UTEMELJUJE KULT SMRTI ,KULT KRVI I ZLOČINA , OMALOVAŽAVAJUĆI BIT LJUDSKOG BIĆA ,NJEGOVO DOSTOJANSTVO I SLOBODU . DAKLE,ONA UPORNO,NASILNO I KRVOLOČNO ,DESTRUIRA LJUDSKU ZAJEDNICU SVOJIM ZLOČINAČKIM DJELOVANJEM ODUZIMAJUĆI PRAVO SVAKOM LJUDSKOM BIĆU ,KOJE JU SLIJEDI ,DA BUDE LJUDSKO BIĆE SVJESNO SEBE I SVOGA POSTOJANJA ,SVOJE SPOSOBNOSTI DA MIJENJA SEBE I SVIJET U KOJEM ŽIVI.ONA GA ,NAPROTIV, OTUĐUJE ,POPREDMEĆUJE I TRAŽI DA BUDE,PONIZAN ,POSLUŠAN ,SPREMAN NA SVE PATNJE I ŽRTVE I ZLOČINE , OBEĆAVAJUĆI MU ONAJ ESHATOLOŠKI SVIJET U KOJEM SE ŽIVI NOVI ,DRUGI I BOLJI ŽIVOT ČOVJEKA. DAKLE, KRŠĆANSTVO SE SLUŽI NOTORNIM I JAVNIM LAŽIMA, PREVARAMA, KOJE DO SADA CIVILIZACIJSKO-SVJETOVNO -USTROJENO DRUŠTVO ,ODNOSNO, ZAJEDNICA NIJE SANKCIONIRALA ,ZABRANOM. A KAKO STOJI STVAR SA KRIŽEM I RASPELOM,KOJI SU SIMBOLI KULTA ZLOČINA I SMRTI , POVIJESNO JE ZNANO. OBORUŽANA TIM SIMBOLIMA KRŠAĆNSKA CRKVA JE ,U SVOM POVIJESNOM HODU PROIZVELE NAJVEĆE I NAJMONSTRUOZNIJE ZLOČINE PROTIV ČOVJEKA I ČOVJEĆNOSTI ,UNIŠTAVAJUĆI FIZIČKI LJUDSKE SKUPINE I CIJELE NARODNE ZAJEDENICE SA POSTOJEĆIM NJIHOVIM CIVILIZACIJSKIM DOSTIGNUĆIMA. POSEBNO I JAVNO KAŽNJAVANJE BILE SU ORGIJE PALJENJA LJUDSKIH ŽIVIH BIĆA ,DOK SU SVAKA DRUGA SMAKNUĆA BILI PRIVILEGIJA, MAKAR SU I ONA BILA NAJSVIREPIJEG NAČINA IZVRŠENJA. NAJMASOVNIJE I NAJSVIREPIJE ZLOČINE , KOJE JE KRŠĆANSTVO IZVELO U SVOM HODU KROZ POVIJEST, JE CONCQUISTADA SREDNJE I CIJIELE JUŽNE AMERIKE , KADA SU U SVOM POHODU VRŠILI MASOVNA ISTREBLJENJA TAMOŠNJIH STANOIVNIKA I RAZARANJE SVIH NJIHOVIH CIVILIZACIJSKIH DOSTIGNUĆA . POVIJEST SVJEDOČI DA JE TO BIO TEK POČETAK KRŠAĆNASKOG ZLOČINAČKOG, OSVAJAČKO-PLJAČKAŠKGO POHODA KOJI SE NASTAVIO DO DANAŠNJIH DANA ,KROZ RAZNE RATOVE ,NJENOG ISPRTKA KAPITALISTIČKOG SUSTAVA ODNOSA,A KOJI SU UVIJEK KRVOLOČINI .KRAŠĆANSTVO JE EKSPLOATATORSKA KORPORACIJA KOJA SVOJE POTREBE APSOLUTNOG VLADANJA OSTVARUJE I DANAS ,UVIJEK ZLOČINOM PROTIV ČOVJEKA I ČOVJEČNOSTI,PROIZVODEĆI PODIJELE MEĐU LJUDIMA ,NA ONE SVOJE ,APSOLUTNO POSLUŠNE I ONE DRUGE PROTIV KOJIH SE IDE ,MAČEM ,RASPELOM I PATRICAMA OKO VRATA ,KAO SIMBOLIMA , A ZAVRŠAVA HOLOKAUSTSKIM ISTEREBLJNJEM ILI KONCENTRACIJSKIM LOGORIMA U KOJIMA SE UMIRE NA NAJSVIREPIJI NAČIN.TREBA SE SJETITI VJERSKOG RATA U JUGOSLOAVIJI KOJI JE REZULTIRAO PODIJELOM NARODA NA ONE DRUGE I DRUGAČIJE,NARAVNO,U PRVOM REDU ,PO VJERI ,NACIJI I POLITIČKOM SVJETONAZORU. PA DANAS IMAMO OPLJAČKAN I DEVASTIRAN
  CIJELI BALKAN NA KOJEM SU ŽIVJELI JUGOSLAVENI. A ŠTO SE TIČE UKAZANJA GOSPE U MEĐZGORJU ,JE NAJVEĆA I NEKOLIKO ,UPOVIJESTI PONOVLJENA LAŽ I PREVARA.DA JE UKAZANJE GOSPE U MEĐUGORJU PREVARA ,POTVDIO JE I NAJSTARIJI HERCEGOAČKI BISKUP,PERIĆ ,NEDAVNO,JAVNO!!

  Like(0)Dislike(1)
 2. Nu međeda.
  Moreš li mi dokazat išta od navedenog.
  Dobro, ovo zadnje kolko tolko stoji jer i papa govori da

  Like(0)Dislike(0)
 3. I papa i njegov odbor koji je posla govore da su sva ukazanja osim mozda prvih neauntenticna.
  Ali kako si uspio povezat holokaust i ostale zlocine sa Crkvom?
  To sto se neki zovu kršćanima pa rade belaj ne znaci da ih je poslala Crkva.
  Crkveni poglavari koliko se ja sjećam nisu naredili nijedan zločin, jedino što mi pada na pamet je inkvizicija, ali mene su učili da je zato zapravo kriva španjolska državna vlast.
  A Jugu mi ne spominji, da smo svi u isto vjerovali opet bi Hrvati najviše najebali.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.