​Papin izaslanik danas dolazi u Međugorje, ostaje nekoliko mjeseci 

Mons. Henryk Hoser, posebni papin izaslanik za Međugorje trebao bi u ponedjeljak doći u Bosnu i Hercegovinu. Tijekom ovog tjedna dolazi u Međugorje, gdje će ostati nekoliko mjeseci, neslužbeno doznaje Dnevnik.hr.

Dolazak papinog izaslanika mons. Henryka Hosera u Međugorje sve je bliži. Službenih detalja njegova dolaska nema. Nitko od franjevaca ne želi komentirati što će se događati idućih dana.

Kako neslužbeno doznaje Dnevnik.hr, papin bi izaslanik u ponedjeljak trebao doći u Sarajevo, a tijekom tjedna otići će i u Međugorje, gdje je sve spremno za njegov dolazak kojemu je cilj vidjeti pastoralne potrebe i mogućnosti. “Sam mons. Hoser je izrazio želju da učestvuje u radu s hodočasnicima. Tu je sve spremno za njegov doček, Tu će se smjestiti i boraviti, a i mi ćemo pratiti, kao i vi, kako će se to odvijati”, kazao je Željko Vasilj iz Turističke zajednice Međugorje.

Planiran je sastanak s kardinalom Vinkom Puljićem, franjevcima, ali i biskupom Ratkom Perićem, koji je nedavno opet negirao ukazanja u Međugorju.

Papin izaslanik mons. Hoser neće se, kako tvrdi, baviti pitanjem ukazanja nego isključivo potrebama hodočasnika.

2 komentara

  1. E moj Henryk šta si ti bogu zgrišija

    Like(1)Dislike(0)
  2. Lijepo ime Ratko,Ratko Bog ga živija.

    Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.