​U NJEMAČKOJ NIKAD VIŠE POSLA Otvoreno milijun radnih mjesta, za većinu treba imati završen zanat

Prema izvješću koje je objavio Institut za istraživanje zapošljavanja (IAB), u Njemačkoj nikad nije bilo više otvorenih radnih mjesta; u prva tri mjeseca 2017. poslodavci su tražili 1,064 milijuna radnika, što je za 9000 više nego u posljednjem tromjesečju 2016., koje je dosad držalo rekord, piše
CroExpress.

IAB svoju procjenu temelji na odgovorima 8000 poslodavaca iz svih ekonomskih sektora. Oko 77% svih otvorenih radnih mjesta nalazi se u zapadnoj Njemačkoj. Oko dvije trećine (64%) tih radnih mjesta od potencijalnog posloprimca traži da ima završen zanat, dok ih tek 16 posto traži visokoobrazovane radnike. Ostalih 20 posto od radnika ne očekuje nikakvo posebno obrazovanje.

‘Trenutno male i srednje tvrtke iznad svega traže specijalizirano osoblje sa zanatom’, izjavio je istraživač IAB-a Alexander Kubis, prenosi The Local.

IAB prognozira da će u ožujku u Njemačkoj zaposlenost također biti rekordno visoka, gotovo 45 milijuna, što bi bio porast od 670.000 u odnosu na prošlu godinu.

9 komentara

 1. Ma zaboli me UVO za Njemačku,stvarno ste dosadili s ovakvim člancima

  Like(5)Dislike(0)
 2. Ima posla kod nas koliko hocete,a vi tjerajte nase ljude u njemacku sa ovim glupim clancima!!

  Like(4)Dislike(2)
 3. Di ima posla? Nemoj mi pola na crno ili sve, nemoj mi radno vrime duze nego je zakonom odredeno, nemoj mi bez zakonom propisanog godisnjeg porodiljnog i bolovanja, nemoj mi bez postivanja zakonski odredenih blagdana i neradnih dana i nemoj mi satnicu ispod deset maraka ( u Njemačkoj je deset eura)

  Like(6)Dislike(3)
 4. Samo radi za Svabu i sve ok, bjezi od nasih ko od crnog djavla. Pozdrav iz Deutsclanda.

  Like(5)Dislike(2)
 5. Vidimo se za Veliku Gospu ?

  Like(1)Dislike(2)
 6. Da,i u nas ima posla al se ne cijeni rad,fizički u prvom redu i tu je ona Velika razlika u odnosu na Njemačku.

  Like(1)Dislike(0)
 7. Radno iskustvo njimci traze,a ne zavrsen zanat.

  Like(0)Dislike(0)
 8. Tko ima znanje i vjestine to je najbitnije. Ako si strucan u svom poslu i vrijedan neboj se njmacke to se cijeni. Ako neznas nista osim u kaficu pit kavu netriba ti nigdi ic nego sredjuj kakvu ivalidninu.

  Like(3)Dislike(0)
 9. Više volim jednu marku na smilju nego sto eura u njemačkom wc-u

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.