FOTO: U Grudama svečano otvoren Hrvatski kulturni dom Antun Branko Šimić

U ponedjeljak 4. svibnja 2015. godine u sklopu 52. Šimićevih susreta svečano je otvorena Hrvatski kulturni dom Antun Branko Šimić i Gradska knjižnica. Uz svečano otvaranje upriličeno je i predstavljanje knjige pjesama A.B. Šimića na francuskom jeziku Au bord du monde prevoditeljice i književnice Martine Kramer.

Prisutne je na početku večeri pozdravio predsjednik Matice hrvatske ogranak Grude Mario Bušić, osvrnuvši se na staru knjižnicu koja je otvorena 1966. godine i čiji prostor više nije bio adekvatan. Bušić je rekao da je bilo vrijeme da Grude dobiju kulturni dom.

Prisutnima se obratio i načelnik Ljubo Grizelj naglasivši da je ovo samo dio onoga što aktualna vlast želi uraditi na kulturnom planu, te da je knjižnica i kulturni dom dar općini za njen šezdeseti rođendan.

Čast da otvori knjižnicu i kulturni dom  dopala je kulturnom atašeu francuskog veleposlanstva u Sarajevu gospodinu Lucu Veyriu.

O knjizi Au bord du monde prevoditeljice i književnice Martine Kramer govorile su Drinka Pandžić Kuliš i Mara Pezo. Drinka Pandžić Kuliš dala je stručni osvrt na prevedene Šimićeve pjesme. Šimić je volio čitati francusku poeziju i zasigurno bi bio zadovoljan ovim prijevodom svojih pjesama, rekla je Pandžić Kuliš.

Profesorica Mara Pezo nadahnuto je pročitala Šimićevu pjesmu Mati na francuskom jeziku, a večer su uljepšale učenice Osnovne glazbene škole Grude svojim glazbenim izvedbama. Program je uspješno vodila Mirjana Vlašić Mima.

DSC_0015 DSC_0022 DSC_0024 DSC_0025 DSC_0026 DSC_0032 DSC_0034 DSC_0039 DSC_0049 DSC_0055 DSC_0057 DSC_0059 DSC_0068 DSC_0076

18 komentara

 1. Gdje su oni dezurni lajavci. Oni sto im smeta kada se nista ne radi. A isto im smeta i kada se nesto radi. Svaka cast Drazenu i Ljubi.

  Like(5)Dislike(5)
 2. Prekrasno! :)))))) Jedna od puno lijepih stvari koje se u našim Grudama u zadnje vrijeme događaju! 🙂

  Like(9)Dislike(2)
 3. Velike čestitke za ovo, konačno i u našim Grudama Kulturni dom i prekrasna knjižnica! Bravo!

  Like(7)Dislike(1)
 4. Čestitam konačno u Grudama Kulturni dom! Bravo za općinu i Maticu!

  Like(6)Dislike(1)
 5. Svaka čast!!!!

  Like(4)Dislike(0)
 6. Predzadnja slika fiktivni i stvarni prvi covjek gruda

  Like(5)Dislike(5)
 7. ljepo ljepo samo još grizelju dok si na vlasti nešto uradi sa starom policijskom stanicom jer ko zna za koliko će godina opet doć da valja načelnik

  Like(1)Dislike(2)
 8. A.B.Šimić _ LJUBAV
  Like(5)Dislike(1)
 9. mora da je bila i zakuska jer se vide pojedinci koji to ne propuštaju a mašala vidi marija što se zaokružio bolju mu nego u pratrim

  Like(3)Dislike(3)
 10. Sve čista petica, osim što je sve poprilično loše medijski popraćeno. Osim par lokalnih portala i malo Večernjak ništa drugo. Eto, nisam bila na boljoj promociji od one u Drinovcima i sigurno je zaslužila ako ne TV onda barem praćenje radio stanica Gruda, Herceg – Bosne, Međugorja itd ili pak snimka na You tube. Ko da imaju puno ovakih sadržaja. A sinoć nisam mogla zbog sprovoda na otvaranje doma i sad traži ko će ti prepričati – ha, ha, na francuskom (moja prof. Marija umrla – pokoj joj duši, a drugi niko ne zna). Baš svašta i ništa – daj mrdnite malo.

  Like(2)Dislike(1)
 11. sta je knjiga, tko ce to sve procitati?

  Like(2)Dislike(0)
 12. Drazen ce procitat knjige, on voli citat.haha

  Like(3)Dislike(1)
 13. Svaka čast načelniče,

  Like(1)Dislike(2)
 14. uhljbe

  Like(1)Dislike(0)
 15. sve ok,načelnik je prepotentan boje ga se njegovi djelatnici ,publicitet mu je najbitniji.

  Like(2)Dislike(0)
 16. On je prepotentan a ti si impotentan!

  Like(0)Dislike(1)
 17. znači da te naguzio

  Like(0)Dislike(0)
 18. pozdravljam gospodju Maru Pezo!

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.