21-godišnji Runovićanin plaćao krivotvorenim eurima na području Dubrovnika i Splita

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije i Policijske postaje Dubrovnik utvrđena je sumnja da je 21-godišnjak, tijekom veljače ove godine, putem interneta tzv. dark weba, kupio 20-ak krivotvorenih novčanica u apoenu od 50 eura koje je platio dijelom bitcoina.

Krivotvorene je novčanice potom u šest navrata stavio u opticaj i to na području Dubrovnika njih ukupno 16, a na području Splita ukupno četiri novčanice.

Prilikom pretrage stana kojeg koristi osumnjičeni pronađeno je i uz potvrdu oduzeto prijenosno računalo, USB stik i mobilni telefon te manja količina marihuane.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenje novca, osumnjičeni je uz kaznenu prijavu doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske, dok je zbog posjedovanja marihuane prekršajno kažnjen. Neslužbeno se doznaje kako je mladić porijeklom iz Runovića, piše Slobodna Dalmacija (Dubrovački vjesnik).

1 komentar

  1. Zašto je onome graničnom policajcu iz drugog članka, koji je ukrao gume, napisano ime, prezime, godine i mjesto rođenja, a “junaku” ovoga članka, čak niti iniciijali???

    Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.