Porezna u akciji: Otkriveni neprijavljeni radnici, zapečaćeni objekti, izdani prekršaji

Porezna uprava Federacije BiH od ranih jutarnjih sati na području cijele Federacije BiH provodi sveobuhvatnu akciju kontrole bespravnog rada, odnosno rada bez odobrenja nadležnog organa, sprečavanja sive ekonomije i rada ‘nacrno’, u tijeku koje je otkriveno 70 neprijavljenih radnika i 14 objekata koji su obavljali djelatnost bez odobrenja nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti – upošljavanja neprijavljenih radnika, rada bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranja prometa – zapečaćeno je 38 objekata, izdano je 114 prekršajnih naloga s izrečenim novčanim kaznama od 243.700 KM.

Porezna uprava FBiH je ponovo zahvalila svim građanima od kojih je primila informacije o nepravilnostima i pozvala sve porezne obveznike da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i dodatnim troškovima.

Iz te institucije navode da će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora i tijekom vikenda i ponovo pozivaju građane da uz punu diskreciju Poreznoj upravi prijave nepoštivanje poreznih zakona, zapošljavanje neprijavljenih radnika, neizdavanje fiskalnih računa i druge koruptivne radnje.

Prijave je moguće dostaviti putem e-maila: [email protected] i [email protected], putem SMS poruke na broj mobitela 061 724 610 i putem besplatnog poziva 080 020 333, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Porezne uprave FBiH.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.