Rukometna lekcija prvakinja u Goraždu

U okviru 14. kola Premijer lige BiH, u Goraždu je odigrana utakmica između domaćina ŽRK Goražde i HŽRK Grude Autoherc. Uvjerljivu pobjedu odnijele su rukometašice Gruda koje su svladale ekipu Goražda rezultatom 31:20.

 

Početak utakmice u potpunosti je pripao ekipi HŽRK Grude Autoehrc koja je u 9. minuti vodila 7:1. Nakon toga dolazi do vremena u kojem domaće igračice pojačavaju agresivnost u igri koja je često prelazila granice sportskog ponašanja, ali gošće drže sigurno odstojanje i na poluvrijeme se odlazi rezultatom 11:14.

 

Domaća ekipa od početka drugog poluvremena kreće sa grubom igrom čiji je rezultat teška ozljeda Amande Marić u 33. minuti koja je hitno prebačena u goraždanski Dom zdravlja gdje joj je konstatirano puknuće rebra. U prvih 12 minuta drugog poluvremena domaće igračice su zaradile samo 4 isključenja jer je očito pritisak gledatelja bio odlučujući kriterij za donošenje sudačkih odluka. Samo to može biti razlog i za izravni crveni karton koji su suci dodijelili Nikolini Čuturi za potpuno nenamjerni prekršaj koji je bio bezazlen u odnosu na silne grube i nesportske prekršaje domaćih igračica koji nisu sankcionirani.

Kad se zna da su Gruđanke u Goražde doputovale bez ozlijeđene Marije Gudelj, bolesnih Josipe Braćić i Tine Bandić, onda je slanje Amande Marić u bolnicu i Nikoline Čuture na tribine, trebalo biti dovoljno za iznenađenje i poraz prvakinja.

Međutim tada je proradio hercegovački inat i ponos koji su uz rukometnu kvalitetu grudskih rukometašica ne samo održali nego i znatno povećali prednost prvakinja koja je na kraju iznosila 11 pogodaka prednosti.

U tim teškim trenucima ključnu ulogu su odigrale tri iskusne igračice Andrea Prusina, Anica Gudelj i Ana Vrančić, te ne tako iskusne ali sjajne Anita Azinović i Klara Mikulić. Međutim ono što je dalo posebnu draž ovoj pobjedi je više nego odličan nastup dvije petnaestogodišnjakinje i to Ane Kondže koja je postigla dva izvanredna pogotka u odlučujućim trenucima i zajedno s isto tako odličnom Mateom Bandić izvrsno odigrala obranu.

Za ovu igru i pobjedu u ovakvim uvjetima  igračice i trenerica zaslužuju sve čestitke.

Nesportsko ponašanje i grubu igru domaće ekipe je djelomično objasnio trener domaćih gosp. Nermin Đana koji je nakon utakmice došao do vodstva naše ekipe rekavši da se ispričava za ovakvu igru i nesportsko ponašanje i da moli da shvatimo da nije bilo namjere da se netko ozlijedi nego da njegove igračice „jednostavno ne znaju igrati jer nisu naučene da igraju rukomet pa zato ovako igraju s puno nesportskih prekršaja“

Ekipa HŽRK Grude Autoherc je sretno stigla nazad u ranim jutarnjim satima.

Slijedi stanka u Premijer ligi sve do 26.03.2016. kada u Grudama gostje ekipa RK Lokomotiva iz Mostara, ali će prije toga, točnije 19.03.2016. u 19.30 sati u Grudama biti odigrana uzvratna utakmica KUP-a BiH u kojoj naše cure dočekuju ekipu HRK Katarina iz Mostara.

Bravo prvakinje te puno sreće u nadolazećim utakmicama, priopćeno je iz HŽRK Grude Autoherc.

14. kolo Premijer lige BiH ŽRK Goražde – HŽRK Grude Autoherc 20:31(11:14)
Sportska dvorana Mirsad Hurić Goražde
Gledatelja:150
Suci :Obrenko Miljković (Bijeljina) i Duško Ristanić(Brčko)
Delegat: Haris Bradarić (Maglaj)

ŽRK Goražde
Anisa Selimović,Anera Barut,Emin Mujagić 3,Džejna Velić,Azerina Hrelja 2,Zerina Smajović,Ajla Alikadić 5,Ena Kostić 3,Armina Marić 4,Mirnesa Halimić,Ajla Srna,Azra Balić,Amina Odžaković 2,Džejla Murtspahić,Zerina Bujak,Amina Oputar 1.
Trener:Nermin Đana
Sedmerci:3(3)
Isključenja:14 min

HŽRK Grude Autoherc
Anica Gudelj , Anđela Milas, Amanda Marić 3,Nikolina Čutura 5,Ana Vrančić 6, Matea Bandić, Andrea Prusina 8, Ana Kondža 2,Ana Nikić ,Klara Mikulić 3,Anita Azinović 4,Lucija Žulj
Trener: Zlata Zubac
Sedmerci: 7(5)
Isključenja: 4 min

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.