FOTO: Manifestacija Dan hrvatske knjige obilježena u Grudama

U Gradskoj knjižnici u Grudama upriličena je manifestacija „Dan hrvatske knjige“ koja je sadržavala niz lijepih sadržaja.

Gradsku knjižnicu posjetila su djeca svih pet vrtića iz naše Općine, Kockica, Sunce, Pony, Medvjedić i Dječji vrtić Grude. Uz izraze dobrodošlice i izražavanje zadovoljstva na posjetu, prionuli su na zadane zadatke iz likovnih radionica. Vrijedni volonteri animirali su ih čitanjem odabranih bajki, priča i poezija.

Djeca su nas počastila svojom prisutnošću pjevajući pjesmice na engleskom i hrvatskom jeziku. Oduševili smo se tolikom nadarenošću, kreativnošću, te spontanošću male djece, kazali su iz Gradske knjižnice.

Od samog jutra mnogi ljubitelji knjige posjetili su knjižnicu i darovali svoje knjige. Lijepo je bilo sudjelovati u toj interakciji; dar knjižnici – dar darovatelju. Svi oni koji su darovali knjige, zauzvrat su dobili jedan poklon.

Zanimljiv dio priče je i „Kviz znanja“ koji je ostvaren s učenicima Osnovne škole Ruđera Boškovića Grude i Srednje škole A.B .Šimića Grude. Učenici osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja pokazali su, ne samo izvrsno znanje, nego i uzorno vladanje, vedrinu i zahvalnost.

Svim sudionicima podijeljene su članske iskaznice i godišnjak „Susreti“.

U večernjim satima u kulturno – glazbenom ozračju nastavljeno je druženje u prostorijama knjižnice. Mladi glazbenici svojim su zalaganjem uveličali i prezentirali pisanu riječ.
Uz zvuke gitare i odabrane stihove najljepše ljubavne lirike završio je dan koji je obilježio Dan hrvatske knjige. Bilo bi doista lijepo da ovaj dan bude obilježen i sljedeće godine i tako postane dio kulturne tradicije.

Želimo izraziti zahvalnost svim ljubiteljima knjige koji su posjetili knjižnicu i darovali knjige, te veliko hvala poduzeću Violeta d.o.o. Grude koji su se odazvali na pokroviteljski poziv ove akcije. Knjižni fond obogaćen je za stotinu naslova.

Srdačno zahvaljujemo svim plemenitim i kreativnim ljudima koji su na bilo koji način sudjelovali i podržali ovu inicijativu i akciju, koja je za cilj imala promovirati pisanu riječ, zaštitu autorskih prava, intelektualnog vlasništva i nadasve potaknuti na dobru naviku čitanja, poručili su iz Gradske knjižnice Grude.

DSC_0334 DSC_0336 DSC_0343 DSC_0348 DSC_0352 DSC_0355 DSC_0359 DSC_0364 DSC_0369 DSC_0378 DSC_0383 DSC_0389 DSC_0392 DSC_0532 DSC_0546 DSC_0550 DSC_0559 DSC_0565 DSC_0571 DSC_0762 DSC_0766 DSC_0770 DSC_0778

grude-online.info

8 komentara

 1. BOŽE….. KOJI DEBIL!

  Like(1)Dislike(6)
 2. Vidi Snješke szo dobro izgleda

  Like(2)Dislike(0)
 3. Ovo je hvale vrijedno,tim još više što knjižnicu vodi jedna fina i obrazovana gospođa Snježana.
  Bravo! Ovakvih susreta treba više ali hvala Bogu krenulo je .

  Bravo Snježana. Kraljica si!!!

  Like(4)Dislike(1)
 4. Ima u Grudama događanja ekstra kvalitetnih kulturnih.
  Sad Šimićevi susreti, onda klape u Gorici, promocije knjiga koncerti itd.

  Like(2)Dislike(0)
 5. …ima i onaj vic;cega se Grudjani najvise boje?……”Simicevih”susreta…..

  Like(1)Dislike(0)
 6. Sve pohvale voditeljici!
  Samo naprijed…..

  Like(0)Dislike(0)
 7. Izvrsno, bravo za Grude…..!
  Grude se kulturno i intelektualno bude.
  Grude imaju šansu postati kulturni centar Hercegovine.

  Samo naprijed.

  Like(0)Dislike(0)
 8. Draga Snježe prelijepa si.
  Rođena si za svoj poziv. Djeca su sretna što te imaju.
  Hvala Bogu na Daru u tebi.
  Voli te sestra iz Zagreba

  Like(0)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.