POSUŠKI REKORDERI: Ante Budimir Ćani gost na 550 svadbi

Već je poznato da malo Posušje ima veliki broj rekorda po mnogo čemu. Ima zanimljivih događaja i ljudi koji svojim zanimljivostima “ulaze” među svjetske rekordere.

Tu su Frano Kovač Barić, braća Jukića koji “nose” srce na desnoj strani i još mnogi drugi, kao što je i Vinjančanin s četiri bubrega. No, na putu za posušku Podbilu koja jako dobro radi i čuva baštinu i povijest svoga kraja, stigli smo i do podbilskog starijeg momka koji vole svadbe. Naime, Ante Budimir zvani Ćani, već je rekorder na međunarodnoj razini po broju slavlja na svadbama. Potvrdio nam je da je ovo 35-ta godina od kada je uzvanik na svadbama u Podbiloj, Hercegovini ali i daleko dalje na sve strane.

image

-Bio sam do sada na 550 svadbi svoje rodbine i prijatelja. Tko me je pozvao, odazvao sam se pa makar poziv bio i daleko od Podbile. Imam jako puno znanaca, rodbine i prijatelja na sve strane pa i u Crnoj Gori, Bosni i dalje, posebice Hrvatskoj. Još nisam propustio poziv na svadbe i to ću nastaviti dok god budem mogao, ispričao je rekorder Ćani.

Dok smo razgovarali o svadbama kratko smo doznali broojne novosti u tom raseljenom kraju koji se želi oživjeti pa te stalno rade projekti na zaštiti svih vrijednosti s potporom s viših razina.. Tu smo zatekli i Miljenka Karačića, novinara HRT.a koji priprema prilog u emisiji “Preko granice” iz toga zanimljivog sela koje se već pročulo nadaleko po obnovljenim mlinicama, uređenim ulicama, rasvjetom, organizaciji Etno festa i mnogim drugim projektima.

Posušje.net/P. Crnogorac

11 komentara

 1. Ovaj je sigura za zvati. Nikad mu nece trebati vratiti.

  Like(9)Dislike(2)
 2. Posušje uvijek ističu po budalaštinama

  Like(10)Dislike(12)
 3. Tooo kume najjči si

  Like(2)Dislike(2)
 4. E moj Ćani ……………..
  vratit će se Mar….a OBEĆALA MI JE……………………………

  Like(1)Dislike(0)
 5. to care

  Like(1)Dislike(1)
 6. to rođeni

  Like(1)Dislike(1)
 7. Onii oćeš meni doći

  Like(1)Dislike(0)
 8. SVAKA čast rođeni

  Like(0)Dislike(1)
 9. Budala!

  Like(0)Dislike(0)
 10. za rodijaka ćipu ,budala piše al ćanija poznaje dobro i momak je dobar i pošten i čak pre pošten ,poz od brace rodeni vidimo se na koridi

  Like(1)Dislike(0)
 11. Cani svaka cast samo se zeni svi dolazimo u svatove cani care

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.