73 radnika imotske vinarije dobilo otkaz

Sa zadnjim danom ovoga mjeseca ističu i ugovori o radnom odnosu za 73 radnika Imote d.d.Naime, odlukom stečajne upraviteljice Anči Bašić,a u skladu sa zakonom o stečajnom postupku svi oni dobiti će otkaze,a 30. lipnja im ističe otkazni rok od 30 dana.

-Da, riješenja su napisana, a u firmi će ostati nekoliko radnika i to onih koji su osposobljeni za obavljanje poslova koji garantiraju nesmetan rad nekih pogona ,poput održavanja zaliha, laboratiorija i računovodstva ,izjavila nam je stečajna upraviteljica, a na naše pitanje o trenutačnom tijeku stečajnog postupka izjavila je:

-Stečajni postupak ide svojim tijekom,a ispitno izvještajno ročište zakazano je za 1.rujna na kojem će vjerovnici biti upoznati sa cijelokupnim stanjem,te donijeti odluke o daljnjem Moram istaknuti da će ovaj stečaj iz rakursa moje dugogodišnje prakse biti specifičan u nizu detalja.Dosadašnjim uvidom u stanje firme ,mogu kazati da tu ima dosta problema,no o tome više nakon izvještajnog ročišta,riječi su stečajne upraviteljice Anči Bašić.

Radio Imotski 

6 komentara

 1. Za to su krivi Hercegovci

  Like(0)Dislike(1)
 2. To je tribalo davno da se ugasi. KUJUNDŽUŠA kakva je to sorta. Ko to više pije. Nevalja ni za kuvanje. Dođite u hercegovinu i napite se pravog vina a morete i kući ponit koji bocun ako platite

  Like(3)Dislike(0)
 3. ETO, SADA URLIKNITE ,F R A N J O, H R V A T S K A ,DANKE GENESCER, DANKE DEUTSCHLAND,IMAMO HRVATSKU ,NEĆEMO KOMUNIZAM ,NEĆEM O SAMOUPRAVLJANJE ,JER JE KOMUNISTZIČKI IZUM ,SAVJETUJE MAJKA ,STEPINČEVSKE,ZLOČINAČKA CRKVA.!!!!!! IPAK, DARAGI MOJI IMOĆANI, LJUDI, SUOSJEĆAM SA VAMA ,SUOSJEĆAM VAŠU BRIGU I SUTRAŠNJU NEIZVJESNOST KOJA VAS JE ZADESILA.KAKAVOG LI PARDOKSA???.LJUDSKI UM ,STEKAO SPOSOBNOST DA SMISLI TEHNIKU I TEHNOLOGIJU PLANETARNIH RAZMJERA KOJOM PREBIRE NEBESKE PROSTORE ,A NA ZEMLJI OVOJ NAŠOJ ,JEDINOJ ,ZA SADA ,STEKLI SMO SPOSOBNOST DA TOM NOVOM TEHNIKOM I TEHNOLOGIJOM PROIZVODIMO 2OX VIŠE I BRŽE SVE VRIJEDNOSTI NEOPHODNE LJUDSKOJ ZAJENICI DA APSOLUTNO VLADA SOBOM I PRIRODOM KOJA NAS OKRUŽUJE, I SIGURNOM PERSPEKTIVOM ŽIVLJENJA ,ŠTO ĆE REĆI, DA SMO SPOSOBNI STVORITI UVJETE ŽIVLJENJA KADA ČOVJEK RADI ONO I ONAKO KAKO GA JE OBDARILA PRIRODA,ISKONSKA ,REČE VELIKI FILOZOF HEGEL, A DA TROŠI KOLIKO MU I ŠTA MU TREBA. MARX JE TAKVE UVJETE DAVNO NAZVAO CARSTVO SLOBODE I PRIPISO ZALUGOM ,LJUDSKOM BIĆU,JER JE LJUDKO BIĆE NAJVEĆE I NENADMAŠIVO BIĆE PRIRODE,KOJI ZNA MISLITI I STAVRATI.MARX DALJE TVRDI DA KROZ POVIJEST ,LJUDSKO BIĆE JE UVIJEK VIŠE STAVRALO NEGO TROŠILO ,ALI SE ISPRIJEČILA KLASA,CRKVA ,SA SVOJIM KASTINSKIM ODNOSIMA ,KADA JE UVELA SVOJE POSTULATE VJEROVANJA I SLUŠANJA, KOJI NAREĐUJU DA U DRUŠTVENOJ ZAJEDNIC MORA POSTOJATI KLASA KOJA VLADA I KLASA KOJA SLUŠA. TE UVJETE JE CRKVA NAZVALA KRŠĆANSKIM NAČELIMA.KAKVE LI SRAMOTE?? DAKLE, MORA SJEDBENIK ZLOČINAČKE CRKVE BITI PONIZAN I SLUŠATI POSTULAT KATOLIČKE CRKVE ,DA MORA POSTOJATI KAPITALISTIČKI SUSTAV ODNOSA KOJI IMA ZAKONE SAVANE, A KOJI SVE DO DANAS VLADAJU, A ONI TU SAVANU NAZIVAJU TRŽIŠTEM,U KOJEM I NA KOJEM,GOSPODRI ODREĐUJU TKO ĆE ŽIVJETI A TKO PATITI DO UMIRANJA.JER SADA U SVIJETU GODIŠNJE UMIRE, OD GLADI ,98 MILJUNA LJUDI A DVAPUT VIŠE JE ONIH KOJI SU NA PRAGU GLADI.TO TVRDI BANKI MOON,TAJNIK AMERIČKIH UJEDINJENIH LATIFUMNDIJA. ZATO ,DRAGI MOJI IMOČANI ,NEDAJTE SE PONIZITI ,UZMITE PODUZEĆE U SVOJ ERUKE ,UVEDITE SVOJE RADNIČKO UPRAVLJANJE ,JER DRUGOG PUTA NEMA.POZDRAVLJAM VAS I NADAM SE DA ĆETE ,VI PRVI ,A TO MORA NETKO POČETI, POKRENUTI REVOLUCIJU ,ONU KOJA VRAĆA RADNIČKO-SAMOUPRAVLJANJE

  Like(1)Dislike(1)
 4. Evo uskrsao neki kominist i on s petokrakon cita Šuvarove postavke i galami a zena pise velikizin slovin

  Like(0)Dislike(0)
 5. Za Bobi
  Ovi sto su na vlasti potomci su komunista i bivsi komunisti koji su gori sad nego za vrijeme komunizma.Davno je pokojni Bruno Busić rekao.Mi Hrvati cemo dobit drzavu ali tek onda cemo vidjet kako se pljačka.I to je nazalost istina.

  Like(1)Dislike(0)
 6. Nije uskrsnuo, vec izgmizao ispod ploce.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.