AccuWeather: Što nam donosi zima?

Predstojeća zima u zapadnoj i središnjoj Europi donosi brojne snježne oluje i opasnosti od poplava, dok istočnu Europu čeka blaga, čak natprosječno topla zima, objavila je američka meteorološka služba AccuWeather.

Ova poznata privatna meteorološka služba navodi kako će na Balkanu biti duga razdoblja bez padavina s dužim toplim i natrosječno toplim vremenskim periodima, prenosi Srna.

Na balkanskom poluotoku se ne očekuje ni ponavljanje velikih poplava, a snijega će manje od prosjeka biti na Dinaridima, balkanskim planinama i Karpatima.

Ne očekuju se duža razdoblja hladnoće i temperature ispod prosjeka, tek krajem zime mogući su povremeni periodi temperature zraka koja je uobičajena za zimu.

AccuWeather prognozira obilne padavine na sjeveru Španjolske, a oluje s obilnom kišom u Njemačkoj, Francuskoj, Nizozemskoj i Belgiji. U ovim zemljama moguće su poplave, ali i olujni vjetrovi koji bi mogli izazvati veću materijalnu štetu.

U Francuskoj se najviše oluja očekuje tijekom veljače i ožujka, a najveća opasnost od velikih poplava u Njemačkoj je na području Frankfurta i Stuttgarta.

Blago zimsko vrijeme preovladavat će na području od sjevera Španjolske preko juga Francuske i Italije, ali zbog obilnih kiša koje se očekuju u drugoj polovini zime postoji opasnost od velikih poplava.

Veliku hladnoću AccuWeather prognozira za područje od Slovačke i Ukrajine pa do baltičkih zemalja.

Prema sezonskoj prognozi poznate američke meteorološke stanice, ovim područjima u drugom dijelu zime prijete obilne snježne padavine, ali se ne očekuje stvaranje dugotrajnog snježnog pokrivača.

Brojne oluje prognozirane su i za Veliku Britaniju, posebno u drugoj polovini studenog, kada se očekuju vrlo obilne kiše i olujni vjetrovi.

U prosincu, siječnju i veljači očekuju se olujni vjetrovi i po nekoliko puta tijekom tjedna, a posebno će biti ugroženo područje Irske.

5 komentara

 1. Pa ništa novoga,znači repriza prošle zime…Eh da se barem ponovi veljača 2012. ali jako teško.Nas jedino može spasiti anticiklonalni blok nad Zapadnom Europom koji će onemugućiti prodor toplih ciklona s azapada,a u isto vrijeme otvoriti dotok hladnoj istočnoeuropskoj anticikloni

  Like(2)Dislike(2)
 2. Jeli ova slika pokazuje ulaz u carsiju u Grude sa zapadne strane kod ulaza prema Eronetu ???

  Like(0)Dislike(1)
 3. Ma ovi amerikanci pojma nemaju par godina pratim sto kazu nigdi veze vise zna seoska baba a da znaju pogodili bi tajfun a ne zadnji cas evakuacija ciste budale

  Like(2)Dislike(1)
 4. Da, to je slika iz 2012. godine…

  Like(1)Dislike(0)
 5. Vidis kako je carsija cista .nedaj boze da j nekog zabolilo umra bi. A da je iz carsije a dalje i da ne govorim

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.