Afera Agrokor: Ivica Todorić uskoro postaje siromašan

Govoreći o ulozi Ivice Todorića u Agrokoru, Ramljak kaže da je on i dalje nominalni vlasnik koncerna, ali napominje da je veličina duga tolika da “možemo pretpostaviti da mu neće ostati ništa”.

Posebni Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak u ekskluzivnom intervjuu, koji Jutarnji list u tiskanom izdanju objavljuje u četvrtak, detaljno progovara o situaciji u koncernu i otkriva što planira napraviti.

Novinaru Viktoru Vresniku pojasnio je sve o strukturi vlasništva, genezi krize i planovima za oporavak zdravih dijelova kompanije, a to je, prema njegovu mišljenju, gotovo sve osim krovnog koncerna, Agrokora d.d., koji za nešto više od godinu dana, kada timovi za restrukturiranje obave svoj posao, vjerojatno prestaje postojati.

– Smatram da se više ne smije dozvoliti da jedna kompanija naraste do veličine koja može ugroziti ekonomiju cijele države, kaže za Jutarnji Ramljak.

Govoreći o ulozi Ivice Todorića u Agrokoru, Ramljak kaže da je on i dalje nominalni vlasnik koncerna, ali napominje da je veličina duga tolika da ‘možemo pretpostaviti da mu neće ostati ništa’.

Progovorio je i o mogućim tužbama o kojima se u javnosti naveliko špekulira od stupanja na snagu Lex Agrokor.

– Tko god ima iluzije da u ovom procesu neće biti tužbi, u krivu je. Ja nemam iluzije da tužbe neće biti podignute protiv svih sudionika procesa, a to znači i protiv kompanija, i protiv vlasnika, i protiv mene…

Sasvim je drugo pitanje postoje li argumenti za takve optužnice, a onda i za presudu protiv nas, izjavio je i dodao da bi, u slučaju da nije donesen Lex Agrokor, Hrvatskoj prijetile tužbe zbog nedjelovanja pojedinih državnih institucija, prenosi Dnevnik.ba.

– Dužni su Agrokor i Ivica Todorić osobno. Porezni obveznici ne bi smjeli platiti ni kune duga Agrokora i mislim da će to tako i biti, kazao je Ramljak.

Vladin izvanredni povjerenik osvrnuo se i na regionalni aspekt krize, a progovorio je i o ulozi ruskih banaka koje su prije krize izdašno kreditirale koncern.

– Bojim se da se Sberbank oslanja na potpuno pogrešne savjetnike. Postoji, naime, nešto u vezi Sberbanka što je, uvjeren sam, ključno za odnose koje imamo. Sberbank, prema mojim izvorima, koristi potpuno krive kanale informacija i oslanja se na savjete krivih osoba, izjavio je Ramljak.

14 komentara

 1. Jbg čovik se priforsira…..

  Like(1)Dislike(0)
 2. Vlastit direktori su ga pokrali i “masakar” napravili u firmi,a on zna tko su nije ćorav

  Like(0)Dislike(0)
 3. Mozda ce morat prodAt jahtu pa uzet drugu,nije zgodno!

  Like(0)Dislike(0)
 4. Dabogda mi dica propala ko i Todorić moreli iko pretpostavit koliko je milijardi eura iznio iz države i stavio na sigurne račune

  Like(1)Dislike(0)
 5. Jadni ivica,a sta je s maricom hoce li ga marica spasiti.predlazem da odrzimo humanitarni koncert za jadnog ivicu i da svi damo po 20 eura priloga,i on je nama pomagao cjelo vrjeme samo mi nismo bili svjesni toga.

  Like(1)Dislike(1)
 6. Dabogda ja bio sirotinja ko i on

  Like(2)Dislike(0)
 7. E damije s njim podijeliti siromastvo!

  Like(1)Dislike(0)
 8. Hahahahahahahahha sto se nasmijah

  Like(0)Dislike(0)
 9. Šta će bit sa agrakorom grude ljubuški

  Like(0)Dislike(0)
 10. veliki domoljub ….. više je štete napravio nego cila četnička armada za vrime rata

  Like(2)Dislike(0)
 11. S obzirom da su ga rusi financirali cjelo vrjeme predlazem da ga ubuduce zovemo jovica.

  Like(0)Dislike(0)
 12. Jednog dana kad dodje kraj svemu,sudnji dan obican covjek gledat ce gdje su mu najmiliji drzati se s njima za ruke a nasi jadni tajkuni tada ce biti daleko od svojih najmilijih-novaca koji su jako daleko na kajmanskim otocima,strasno je to zar ne?zao mi ih nekako ipak $$$

  Like(1)Dislike(0)
 13. isti kurac todorić ili dačić

  Like(1)Dislike(0)
 14. Hebo vas Todor,lopovcina.
  Nepada jabuka dalje od stabla,pa valjda se zna koliko milijuna mu je ukra ćaća
  za vrime usranog tite.Triba mu sve uzeti i poslat ga u Zmijavce da vata zmije.

  Like(3)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.