Agenti FBI ulaze u istrage o kriminalu političara u BiH

Stručnjaci američkog FBI i tužiteljstva SAD dolaze u Sarajevo kako bi pomogli u prikupljanju dokaza o navodnom kriminalu domaćih političara, doznaje EuroBlic. Ovu informaciju je neizravno potvrdio i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, koji se nalazi u višednevnom posjetu SAD-u, piše EuroBlic.

Ističući da je u razgovoru s čelnicima pravosudnih i istražnih institucija SAD dobio obećanje da “tim američkih eksperata” uskoro dolazi u BiH, Mektić tvrdi da bi najkasnije za nekoliko dana trebala otpočeti dogovorena suradnja.

– Od glavne tužiteljice SAD Lorete Linč dobio sam jamstvo da će nam pružiti svaku vrstu pomoći kako bi počeli s ozbiljnom borbom protiv kriminala i korupcije. Za nekoliko dana u Sarajevo će doći američki eksperti koji će domaćim tužiteljima i policijskim agencijama pomagati u toj borbi – najavljuje Mektić.

EuroBlic je prije nešto više od dva mjeseca prvi objavio da su Amerikanci, preko svog veleposlanstva u Sarajevu, ponudili pomoć istražnim organima u BiH oko prikupljanja dokaza u predmetima koji se odnose na navodnu umješanost političara iz RS i FBiH u kriminalne afere.

Izvori lista su tada otkrili da je aktualni ministar sigurnosti BiH, kao prilog svojim tvrdnjama da je suspendirani glavni tužitelj BiH Goran Salihović “mešetar”, koji je, navodno, ometao istrage u korupcijskim aferama, članovima Visokog sudskog i tužteljskog vijeća (VSTS) BiH dostavio podatke o Salihovićevom navodnom odbijanju da Amerikancima preda informacije o američkom državljaninu Slobodanu Pavloviću, vlasniku “Pavlović banke”.

– Amerikanci su preko svog veleposlanstva u Sarajevu još početkom 2016. ponudili pomoć u prikupljanju dokaza protiv Pavlovića. Iako je zbog toga u BiH bio doputovao i “specijalist” američkog FBI za financijske malverzacije, Salihović je odbijao suradnju – tvrde sugovornici ovog lista.

2 komentara

 1. Samo bezveze dolaze, nema kriminala u BiH. Za razliku od drugih drzava, ovdje politicari ulaze u politiku sa casnim namjerama.

  Kao da ovi domaci ne znaju skupit dokaze nego su korumpirani.

  Like(0)Dislike(0)
 2. Ma koga vi farbate. Niti će kad doć niti će šta raditi.
  Pa je li vama jasno da dozvolu za njihov dolazak trebaju dati isti ti korimpirani političari.

  To je isto kao da VUK da dozvolu lovcu da ga lovi. Bedast članak i priča za naivne.

  CITAT “Salihović je odbijao suradnju”. To pametnima sve govori, a glupi nek se nadaju i opet nek iste dovedu na vlast.
  Već je kasno da se stvar popravi, a još do malo čekaju nas novi sukobi i nove patnje. U BiH bez kredita ne finkcionira ni mirovinsko ni socijalno ni državne plaće. Kad se ta slavina zatvori u teškoj smo banani, a to je vrlo skoro.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.