Akcija Megan 1: FUP u Hercegovini uhitio osam osoba

Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage, dana 23.3.2016. godine u ranim jutarnjim satima, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog županije i uz angažman Specijalnih policijskih jedinica FUP-e, MUP-a HNŽ i MUP-a ZHŽ, započeli sa realizacijom operativne akcije ‘Megan 1’ na području Hercegovačko-neretvanske i Zapadno-hercegovačke županije. Operativna akcija ‘Megan 1’ je nastavak akcije ‘Megan’.

U sklopu navedene akcije, a po naredbama Općinskih sudova u Mostaru, Širokom Brijegu i Ljubuškom, započeti su pretresi na devet lokacija na području općina Mostar, Čapljina, Široki Brijeg i Ljubuški.

Lišeno je slobode osam osoba i to šest osoba iz Mostara incijala A.G. (1985.g), S.B. (1989.g.), B.A.(1983.g.), O.M. (1989.g), D.K. (1985.g.) i M.Š. (1985.g), jedna osoba iz Širokog Brijega incijala M.J. (1982.g.) i jedna osoba iz Čapljine incijala M.R. (1987.g.), dok se traga za još jednom osobom.

Osobe lišena slobode se dovode u vezu sa krivičnim djelom iz člana ‘Udruživanje radi činjenja krivičnog djela’ iz člana 340, a u vezi sa krivičnim djelima ‘Neovlašetana proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga’ iz člana 238. i ‘Lihvarstvo’ iz člana 298. KZ F BiH.

Do sada je u pretresima pronađena i oduzeta određena količina NN materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge ‘Speed’, ‘Heroin’ i ‘Cannabis’, određena količina vatrenog oružja, mobilni telefonski aparati i SIM kartice i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa navedenim krivičnim djelima.

Nakon izvršenih pretresa, osobe lišena slobode će biti privedena u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu biti predata na dalju nadležnost Tužilteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije.

Bljesak.info

2 komentara

  1. Ma da svake pohvale u radu policije ali ipak bi trebali ispitati kako su opljackani branitelji zahvaljujuc drugu Covicu Barisi colaku Zdravku Borasu i drugima i javnost bi zanimale takve teme

    Like(5)Dislike(1)
  2. nesmi se o tome pisati, da nebi zatvorio čova sajt…. bgmi čović i tito isti.

    Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.