Akcija “Opijat V”: Ljubuška policija postavila zasjedu, uhićene dvije osobe, za jednom se traga

Postupajući u okviru navedene akcije policijski službenici PU Ljubuški došli su do operativnih saznanja da će A. A (27) i Z. P. (26), oba sa šireg područja općine Ljubuški, u četvrtak večer na širem području općine Ljubuški izvršiti prodaju opojne droge njima poznatim osobama.

Temeljem tih saznanja postavljena je zasjeda a oko 22,30 sati, na lokalitet na kome je bila postavljena zasjeda, došla su dva motorna vozila, VW Golf, BH reg. oznaka, kojim je upravljao Z. P. (26) i Mercedes Vito, BH reg. oznaka, kojim je upravljao A. A. (27).

Nakon što je A. A. (27) iz Mercedesa izvadio dva paketa i predao ih vozaču Golfa Z. P. (26) policijski službenici su izdali glasnu zapovijed “STOJ POLICIJA” nakon čega je Z. P. (26) pod okriljem mraka uspio pobjeći u nepoznatom smjeru a A. A. (27) je lišen slobode i priveden u službene prostorije PU Ljubuški.

Na licu mjesta izuzeta su dva paketa, bruto mase cca 2,5 kg, koji sadrže zeljastu materiju koja izgledom i mirisom aspocira na opojnu drogu marihuanu.

O svemu navedenom pravodobno je izvješten dežurni županijski tužitelj uz čiju suglasnost je od Općinskog suda u Ljubuškom zatražena naredba za pretragu obiteljskih kuća, pratećih objekata i motornnih vozila koje koriste A. A (27) i Z. P. (26).

Temeljem naredbe Općinskog suda u Ljubuškom izvršene su pretrage obiteljskih kuća, pratećih objekata i motornih vozila koje koriste A. A (27) i Z. P. (26).

Prilikom pretrage obiteljske kuće A. A. (27) pronađeno je cca 5 kg zeljaste materije koja izgledom i mirisom aspocira na opojnu drogu marihuanu, te je ista izuzeta, a slobode su lišeni Ž. A. (50) i A. A. (52), dok prilikom pretrage obiteljske kuće, pratećih objekata i vozila koje koristi Z. P. (26) nisu pronađeni predmeti koje se dovodi u vezu s izvršenjem kaznenih djela.

U tijeku je kriminalistička obrada nad osobama lišenima slobode, za Z. P. (26) se intenzivno traga te se poduzimaju brojne druge mjere i radnje u cilju dokumentiranja izvršenih kaznenih djela.

Zadovoljstvo uspješno provedenom akcijom iskazao je i policijski komesar Milan Galić.

“U samoj akciji zasjede i pretrazi obiteljskih kuća sudjelovao je veliki broj policijskih službenika PU Ljubuški, Sektora kriminalističke policije i Specijalne policije i svima njima odajem priznanje na iskazanom profesionalizmu i na uspješno realiziranoj akciji” istaknuo je policijski komesar Galić.

“Međutim, samoj akciji zasjede i uhićenja osumnjičenih prethodio je dugotrajan, iznimno složen i osjetljiv, a građanima nevidljiv posao. Naročito sam ponosan što je taj posao urađen besprijekorno” dodao je komesar Galić.

Uz opisanu akciju, PU Ljubuški jučer je imala još jednu uspješnu akciju po ovoj problematici.

Prilikom pretrage obiteljske kuće koju koristi Ž. V. (32) sa šireg područja općine Ljubuški, a koja je izvršena temeljem Naredbe Općinskog suda u Ljubuškom, pronađena je manja količina suhe zeljaste tvari koja izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Nad Ž. V.(32) je izvršena kriminalistička obrada te će protiv istoga, u redovitim postupku, Županijskom tužiteljstvu biti podneseno odgovarajuće Izviješće o počinjenom kaznenom djelu, priopćeno je iz policije ZHŽ-a.

16 komentara

 1. 40 godina prisilnoga rada, pa bi se drugi zamislio bili se time bavio.

  Like(6)Dislike(1)
 2. Zakljucali komentare da hrs trazi ostavku ministrice,a jadni li ste ne smite ni prdnuti.

  Like(12)Dislike(2)
 3. Zna de ko je ciji covik i ko koga stiti. I zasto inicijali a ne puno ime i prezime. Pa neka se zna koje ko dosta vise krijenja kriminalaca.

  Like(1)Dislike(1)
 4. Uvik je otkriju prid branje pametnom dosta.

  Like(1)Dislike(1)
 5. Aj jaću van kazat a sve znate

  Like(1)Dislike(0)
 6. Sta …gimnazij….Posusje….ministrice…..djeca u prvom planu…dijeca su najvaznja. Ha……stacemo????bla,bla bla…..ko i dosada

  Like(3)Dislike(0)
 7. Sta je 2.5 kg marihuane nista.ja mislija bala trave 18- 24 kg. To malo pustite ljude nek svercaju. Neko toga nema a ima para plati i pusi.

  Like(2)Dislike(0)
 8. Kad uvate nekog malog objave inicijale i selo iz kojeg je cak i zaselak a ove vece samo inicijale i da je s podrucja opcine

  Like(1)Dislike(0)
 9. KO CE UVATIT OVE KRIMINALCE U POLICIJI I STO ODAJU TAJNE LOKALNIM KRIMINALCIMA I STITE IH..JEBALA VAS TRAVA KO JE PUSIO PUSIT CE..AL OVI STO DERU LOVU S NARKODILERIMA RAZBOLJNICIMA NJIH STITE INSPEKTORI I POLICIJA

  Like(6)Dislike(0)
 10. Komentari za uhicenja zbog droge dozvoljeni, komentari zbog pobune u gimnaziji u Posusju zatvoreni.
  Zanimljivo!

  Like(9)Dislike(0)
 11. Ima trave vise nego ikada. Ovo je nista gospodine galicu… Hvalite se mrvicama. Taman kao da ste sve pohvatali,,,

  Like(1)Dislike(0)
 12. Ovo je rezimski portal bogati sta vas cude cenzure!

  Like(5)Dislike(0)
 13. Daj Galicu cime se hvalis,uhvatio ove kalapucane,da prikrijes svoj kriminal.Triba ove uhvatit,i osudit,al najprije stavi sebi lisice na ruke,a priko ove dvojice peres svoje ruke.Tekst ispisali o njima,ispade Galic narodni heroj.

  Like(2)Dislike(0)
 14. Zašto ne pohvataju ove iz Posuške gimnazije koji su primili mito.

  Like(4)Dislike(0)
 15. Njih ne stiti nitko zato su i upali u zasjedu ,zna se dobro tko placa reket politici i pravosudu i policiji njih ne dira nitko ,o njima se ne razgovara glasno na javnom mjestu ,oni su primjer i mladima o uspjesnosti

  Like(1)Dislike(0)
 16. nebi daje neka trava bice nisu policiji nista platili za zastitu

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.