Akcija Panama: SIPA na širem području BiH izuzima dokumentaciju

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na širem području BiH već nekoliko dana izuzimaju dokumentaciju u okviru nastavka akcije Panama, potvrdila je za Klix.ba Kristina Jozić, glasnogovornica SIPA-e.

”SIPA postupa po naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužiteljstva BiH za izuzimanje određene dokumentacije od više pravnih osoba na širem području BiH”, navode iz SIPA-e.

Radi se o nastavku aktivnosti u okviru ranije započete akcije Panama koja se odnosi na utaju poreza. Istraga u predmetu Panama trajala je nekoliko godina.

SIPA je u ožujku 2013. godine izvela akciju u Posušju, Kiseljaku i Istočnom Sarajevu, gdje je pretreseno više objekata zbog organiziranja grupe ljudi ili udruživanja za krijumčarenje ili rasparčavanje neocarinjene robe, carinske prevare, porezne utaje i pranje novca, a što se odnosi na nezakonit uvoz i promet sirove kave iz Slovenije u BiH.

4 komentara

 1. Treba sipa pretrest osobe koje rade u mupu zzh i njima izuzet dokumentaciju

  Like(3)Dislike(0)
 2. Početak i kraj!

  A,dakle ovako,nigdje nema utaje poreza nego u Posušju,Kiseljaku i Istocnom Sarajevu, jedan upitnik na ovo stanje je malo?? I šta znači šire područje BiH? Jeli to zemljopisni pojam ili nesto što pojačava dnevnicu i čin onoga ko se ovako izražava?

  Like(3)Dislike(0)
 3. Nije mi jasno. većina djelatnika porezne uprave, a i onih iz vrha krim policije, bez obzira na plate – koje su male,
  vozaju skupa auta, prave velike is skupe kuće, ulažu u kojekakve nekretnine. Za bankovne račune ne mogu tvrdit jer to nije vidljivo široj javnosti. Ali ono što se vidi od plate se nije moglo steć, pa taman da žive od zraka i sve ulaže u kretnine i nekretnine

  Odakle onda?
  Anonimno je u pravu. Od glave riba smrdi.

  Like(2)Dislike(0)
 4. Nesto je trulo u drzavi nasoj!!!

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.