Akcija SIPA-e protiv dilera, uhićenja u Grudama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) započeli su određene aktivnosti na širem području BiH u borbi protiv, kako se ističe, najsloženijih vidova kriminala.

Iz SIPA-e nisu objavili bilo kakav detalj o tome prema kome je akcija usmjerena i koja vrsta kriminalnih radnji je u pitanju, no Republika doznaje da je u sklopu akcije u grudama uhićen Robert Iličić-Robac, kao i još jedna osoba za sada javnosti nepoznatog identiteta, ali čestim “povratnikom” u nezakonite radnje,.

Kako Republika doznaje, djelatnici SIPA-e izvršili su pretres Iličićevog ugostiteljskog objekta ‘Brabus’, na periferiji Gruda u mjestu Boboška, te da je izvršen pretres njegove obiteljske kuće u Ružićima.

Uhićeni Iličić dovodi se u svezu krijumčarenja narkotika za što je 2009. godine na Županijskoj sudu u Splitu, u postupku protiv sedmočlane dilerske skupine, osuđen na devet godina zatvora. Njegovo ime se ranije spominje i u kontekstu krijumčarenja krivotvorenih cigareta, kao i zbog krivotvorenja isprava, odnosno, ‘prekucavanja’ brojeva šasija vozila i krivotvorenje uvozne dokumentacije zajedno sa već osuđenom grudskom braćom Šimićima-Dolkićima.

Dnevni Avaz prenosi kako se Robert Iličić, prema neslužbenim informacijama, može dovesti u vezu s određenim osobama iz pravosuđa Zapadnohercegovačke županije. .

(T.H./republikainfo.com)