Akcije SIPA-e: Pali zbog prostitucije, trgovine ljudima i pranja novca

Po nalogu Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) počeli su realizaciju lišenja slobode i pretresa u akcijama kodnog naziva „Twins“ i „Pismo“, priopćeno je iz Tužiteljstva.

Aktivnosti se realiziraju u koordinaciji, istodobno na području Bosne i Hercegovine, Srbije, Njemačke i Austrije.

Predmeti u kojima istragu vodi tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, rezultat su višemjesečne međunarodne istrage na otkrivanju i procesuiranju osoba osumnjičenih za organizirani kriminal, međunarodnu trgovinu ljudima, međunarodno vrbovanje radi prostitucije i pranje novca.

”Prikupljeni su dokazi da je skupina osumnjičenih iz BiH i Srbije iskorištavala težak položaj žrtava iz BiH, Srbije i Ukrajine, uglavnom djevojaka mlađe životne dobi, koje su iskorištavali za pružanje seksualnih usluga na području BiH, Austrije i Njemačke. Prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni vršili kaznena djela u kontinuitetu u trajanju od najmanje dvije godine. Do sada je identificiran veći broj žrtava, državljanki BiH, Srbije i Ukrajine, među kojima je bilo i žrtava mlađih od 1994. godišta”, kaže se u priopćenju Tužiteljstva.

Prema prikupljenim dokazima, osumnjičeni su vršenjem ovih kaznenih djela ostvarivali nezakonitu imovinsku korist koja se mjeri stotinama tisuća eura.

U akciji u BiH, na području Sarajeva je lišeno slobode ili privedeno više osoba, a u Srbiji su istodobno lišene slobode tri osumnjične osobe.

Tužiteljstvo BiH i SIPA, zajedno s partnerima iz zemalja Europske unije (EU) pokazali su osposobljenost za borbu protiv najsloženijih oblika kriminala.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predati postupajućem tužitelju koji će ispitati osumnjičene i nakon toga odlučiti o daljim aktivnostima u skladu sa zakonom.

Fena

2 komentara

  1. Cure jadne odrade posao a lopovi uzmu pare mozda nemaju za jest nista pa i tako prisililo da rade taj posao ali cure ima i posla bez toga

    Like(0)Dislike(0)
  2. Vidiš ti sipe neda ti radit ni živit

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.