Ako još niste vidjeli ljepote Ružičkog potoka u Posušju – u nedjelju je prilika

Hrvatsko planinarsko društvo Pločno poziva sve članove kao i sve Vas koji volite prirodu da se pridružite planinarskom pohodu „Ružički potok“ kojeg već tradicionalno HPD Pločno organizira u nedjelju 19. ožujka povodom Svjetskog dana voda.

Polazak je u 9 sati od Šimića pećine. Oni koji žele mogu autom doći do Šimića pećine iako makadamski put nije u najboljem stanju ili jednostavno ostaviti auto kod brane na jezeru odakle im treba pješice oko pola sata do Šimića pećine. Planinarska staza vodi uz Ružički potok i uspinje se kroz borovu šumu sve do vrha Oštrca.

Po povratku je planiran odmor i druženje uz vatru u Šimića pećini. Hrana i piće iz ruksaka (za one koji idu prvi put to znači da svatko za sebe nosi hranu i piće). Tura nije osobito teška, tako da je pogodna za sve starosne skupine i one koji su manje fizički spremni, traje cca 4 sata ukupno.

Kako sada stvari stoje sa prognozom moglo bi nas poslužiti lijepo vrijeme, zato iskoristite priliku i upoznajte prelijepi potok čija voda svakodnevno dolazi u naše domove.

2 komentara

  1. Super.Bilo bi još bolje,da je Ružički potok u Ružićim!

    Like(0)Dislike(1)
  2. Da je u Ružićim ne bi bio Ružički

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.