Ako županije ne izmire dugovanja, studenti će smještaj u SC Mostar plaćati 345 KM!

Studentski centar Mostar krajem srpnja objavio je listu studenata starijih godina koji su zadovoljili kriterije Natječaja za prijem na smještaj i ishranu za akademsku 2015./2016. godinu dok natječaj za brucoše slijedi od 1. do 15. rujna 2015. godine.

Loše financijsko stanje uzrokovano dugovanjima županija iz kojih dolaze studenti, a na koje je uprava Centra apelirala posljednjih mjeseci i dalje traje. Kako doznaje portal Pogled.ba, dugovanja velikim dijelom još uvijek nisu izmirena unatoč molbama i pozivima od strane Centra prema županijama.

”Iscrpili smo svaku metodu molbe i traženja izmirenja dugova. Ne možemo dopustiti da zbog nemara određenih županija studenti izgube pravo na smještaj u Studentskom centru, ali nažalost sve ide u tom smjeru” kazao je Dragan Mikulić, ravnatelj Studentskog centra Mostar.

Mikulić ističe kako je na posljednjoj sjednici Upravnog vijeća donesen zaključak o izmirenju duga županija prema Studentskom centru koji kaže slijedeće: studenti županija koje svoja dugovanja do 1. rujna.2015. godine ne svedu na 60 dana plaćat će punu ekonomsku cijenu smještaja i ishrane u iznosu od 345,00 KM u akademskoj 2015./2016.godini, a studenti županija koje svoja dugovanja do 1. rujna. 2015. godine svedu na 60 dana plaćat će subvencioniranu cijenu smještaja i ishrane u iznosu od 156,00 KM.

”Proteklih godina činili smo sve da studente sačuvamo i ne stavljamo na njih teret dugovanja njihovih županija, ali ovako dalje ne ide. Netko mora preuzeti odgovornost jer mi nećemo dopustiti propast Centra niti slanje studenata na ulicu. Oni su svojim trudom i radom zaslužili mjesto u domu i to im nitko nema pravo oduzeti.” riječi su Dragana Mikulića koji još jednom poziva sve županije da izmire dugovanja ili ih barem svedu u prihvatljive okvire kako bi studenti nesmetano mogli ući u novu akademsku godinu.

(Pogled.ba)

1 komentar

 1. Ovo se uglavnom odnosi na Zapadnohercegovačku županiju.

  Oni imaju toliko fabiusovaca za sljedećuh tridesetak godina pa im
  studenti nisu bitni. Zašto bi subvencionirali mlade nadarene ljude
  kad ih imaju toliko sa kupljenim diplomama, a i ne treba im neki stručan kadar
  za ovakvu vladu. Većinu prikupljenih novca uostalom sami troše i podjele između sebe.

  Neka, neka. Kad se sjete bit će im kasno.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.