Anđelo Kvesić i Marija Stojanović najbolji sportaši Širokog Brijega

Anđelo Kvesić i Marija Stojanović najbolji su sportaši Širokog Brijega u 2016. godini po izboru Sportskog saveza Grada Širokog Brijega.

Anđelo Kvesić je u 21. godini života osvojio brončano odličje (teška kategorija +84 kilograma) na Svjetskom prvenstvu u karateu održanom u austrijskom Linzu u listopadu 2016. godine. Član je Karate kluba Hercegovina-Zagreb te Karate kluba Široki Brijeg. Podsjećamo, Kvesić je ovu laskavu titulu osvojio 2015. godine kada je proglašen najboljim sportašem Širokog Brijega za 2014. godinu.

22-godišnja Marija Stojanović kapetanica je Ženskog nogometnog kluba Široki Brijeg koji je u svojoj prvoj sezoni završio na diobi drugog mjesta Prve ženske lige FBiH te im je doigravanje za Premijer ligu BiH izmaklo zbog lošijeg međusobnog omjera sa Željezničarom. Stojanović je također članica A reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Najbolja ženska ekipa u 2016. godini je Hrvatski ženski odbojkaški klub Smeč koji je 2016. godine imao najuspješniju sezonu. Naime, širokobriješke odbojkašice završile su na petom mjestu Super lige Federacije BiH – skupina jug, a u toj sezoni su pozive u juniorsku i kadetsku reprezentacije dobile tri igračice Smeča. Dva kola prije kraja sezone 2016./2017. osigurale su doigravanje za Premijer ligu BiH čvrsto držeći drugo mjesto s bodom zaostatka iza Mostara.

Najboljom muškom ekipom proglašen je Karate klub Široki Brijeg.

Titulu najboljeg trenera u 2016. godini, po izboru Sportskog saveza Grada Širokog Brijega, osvojio je Toni Karačić. Karačić je izbornik U-19 nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine te šef Omladinske škole Nogometnog kluba Široki Brijeg.

Tijekom večeri dodijeljena su i posebna priznanja pojedincima i ekipama te nagrada za fair-play.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  1. Žalba i medijsko obavještenje sutra..Čestitke Anđelu Kvesić od srca, od malena si športaš..svaka čast.. ali za ekipno , momčadski izbor, svi će saznati…Baš me zanima kako će se osjećati djeca i trener za lažiranje a uništavanje širokobriješke djece …ln

    Like(5)Dislike(2)
  2. Odku Stankana Ivankovica

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.