Andrej Plenković dolazi u dvodnevni posjet Hercegovini

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetit će Livno, Široki Brijeg i Mostar, u utorak i srijedu, 5. i 6. rujna 2017. godine. U pratnji predsjednika Vlade bit će državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i državna tajnica u ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković s predstavnicima državnih i lokalnih vlasti razgovarat će o razvojnim, infrastrukturnim, gospodarskim i kulturnim projektima koje sufinancira Vlada Republike Hrvatske.

U utorak, 5. rujna, u 14 sati, u Livnu predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastat će se s načelnikom Općine Livno Lukom Čelanom (Zgrada Općine Livno).

Potom će predsjednik Vlade posjetit Srednju strukovnu školu ‘Silvije Strahimir Kranjčević’, te obići izvedene radove koje je sufinancirala Vlada Republike Hrvatske.

U 16:35 sati, u Širokom Brijegu, predsjednik Vlade posjetit će Franjevački samostan i obići Franjevačku galeriju, koja posjeduje preko 1500 umjetnina, od slika starih majstora, preko klasika i majstora hrvatske moderne do suvremenih slika i skulptura.

Nakon toga, Plenković će se sastati s gradonačelnikom Grada Širokog Brijega Mirom Kraljevićem.

U 18 sati, u Mostaru Plenković će nazočiti otvorenju pučke kuhinje ‘fra Didaka Buntića’, u povodu obilježavanja 100. obljetnice spašavanja djece od gladi i smrti, a potom će u 19 sati istim povodom sudjelovati na svečanoj akademiji.

U srijedu, 6. rujna, u 9 sati, u Mostaru, predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetit će Hrvatski dokumentacijski memorijalni centar Domovinskog rata, koji je utemeljen u kolovozu 2013. kao znanstvena ustanova, specijalizirani arhiv, sa zadaćom prikupljanja, sređivanja, čuvanja te stručnog i znanstvenog istraživanja i publiciranja gradiva iz Domovinskog rata u Bosni i Hercegovini (Kneza Domagoja b.b.). U 9:30 sati, predsjednik Vlade obići će Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar.

12 komentara

 1. Di ce u picku materinu, eto zeljni ga.

  Like(4)Dislike(4)
 2. Zna li itko odgovor zašto zaobilazi Posusje.

  Like(1)Dislike(0)
 3. Jos jedan lopov hdz.dobro ti ce mu nasi hdz lizat guzicu

  Like(0)Dislike(6)
 4. Ustogljeni picman nam ne treba.Nek dođe Hasanbegović.

  Like(1)Dislike(6)
 5. Oce li u drinovce

  Like(1)Dislike(0)
 6. Nemoj nas spašavati tako ti. Boga kad god se. Zagreb misa ovde mi. I. Z. G. I. N. E. M. O. Od 1910 godine pa dosad do 2017 godine

  Like(2)Dislike(2)
 7. Isti i on i covic samo glade,hrvatima treba neko ko ce lupit desnicom o stol i reci dosta je sranja.

  Like(6)Dislike(1)
 8. Nek se vrati sanader

  Like(0)Dislike(0)
 9. Moga je i do Gruda malo svratit.
  Sramota bi bila da nas zaobiđe.

  Like(1)Dislike(0)
 10. Vaso u pravu si. Čim on u povratku pređe granicu ovamo će uhititi pet-šest Đura Matuzovića.

  Like(0)Dislike(0)
 11. Šta ima vidit u posušju ni povjesti ni budćnosti a i bolje vam je da ne svrati.Uširokom može klanjati na visokoj glavici sa lijanovićima.Živilo bratstvo i jedinstvo.

  Like(1)Dislike(2)
 12. Sad će sve bit bolje…

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.