Ante Kvesić: Zdravstvo se ne može samo financirati

Dva dana nakon što je Porezna uprava Federacije BiH deblokirala račun Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, koji je bio blokiran zbog duga većeg od stotinu milijuna maraka, situacija u toj zdravstvenoj ustanovi lagano se normalizira, međutim, po riječima ravnatelja SKB Mostar Ante Kvesića, time nije riješen problem mostarske bolnice.

”Formalno je situacija normalizirana, ali mi i dalje imamo isti problem. Naš problem nije bila blokada računa, to je bio samo dodatni šamar, problem je kronični nedostatak novca, što je problem koji ne opterećuje samo nas, već cjelokupno zdravstvo u Bosni i Hercegovini”, kazao je za Kvesić.

Po njegovim riječima, zdravstvu za normalno funkcioniranje nedostaje 20 posto novca zbog čega se godinama akumuliraju dugovi i to je nešto čime se moraju “pozabaviti” vlasti na svim razinama.

”Zdravstvo se ne može samo financirati i to se konačno mora kazati. Pustili su nas dvadeset godina, ali dalje više ne može i netko mora preuzeti odgovornost”, istaknuo je Kvesić.

Na nedavnoj sjednici Doma naroda Federacije BiH zastupnici su usvojili niz zaključaka kojima potiču i zadužuju Vladu Federacije BiH da pokrene rješavanje problema u zdravstvo i to je, po Kvesićevim riječima, ohrabrujući signal.

”Ti zaključci usvojeni su jednoglasno. Ne znam je li ikada na parlamentu bila i jedna druga tema oko koje su se sve političke grupacije složile. Znači da su shvatili težinu situacije i za nadati je se da će se konačno naći sustavno rješenje koje će omogućiti normalno funkcioniranje zdravstvenih ustanova na zadovoljstvo pacijenata, ali i zaposlenika tih ustanova”, zaključio je ravnatelj SKB Mostar Ante Kvesić.

Fena

7 komentara

 1. Valjda potresili na vc papir ili za ostalu higijenu sramota bolnice i ljekove donesi od kuce!

  Like(1)Dislike(0)
 2. S ovom drzavom je zavrseno. Laku Noc BiH

  Like(0)Dislike(0)
 3. Ja idem u Njemačku, puca mi Ku… za ovu posr… državu. Ljudi Bog!

  Like(5)Dislike(0)
 4. "DOSTA"VAS JE !!!

  Dok je lopova,bande,udbaša,njihovih i sluga,vucibatina kako do boljeg zdravstva ??
  Hrvatska izgradila savremenu bolnicu,a ovi je uništavaju ,pokradaju što se da još pokrasti kao da im je djedovina pa mogu raditi šta žele.
  Čak je zadužili za silne milione neznam gdje su utrošeni a ništa godinama nisu napravili.
  Još im pacijenti koji plaćaju zdravsteno moraju kupovati toalet papir a da ne govorim o ljekovima i kovertama koje trpaju po džepovima.
  Dok ovakvi ne budu gdje im je mjesto u pravnoj državi bit će i još gore. jer jednom lopov uvijek lopov.
  Samo mislim da su dotakli dno dna il će se sva omladina iseliti a stari pomrijeti pa da dodju opet osmanlije bez ispaljenog metka ili će se narod probuditi i reći “DOSTA”!!!
  Nek vrate sve pokradene milione i nek se privatizira jer svakako sve plaćamo i dajemo dodatne koverte.
  Bar bi imali ljubazne liječnike,osoblje,sve potrebno,da imamo osjećaj da smo u bolnici a ne u nekom logoru. Gore nego u Zimbabve-u!

  Like(2)Dislike(0)
 5. Komentar iznad potpisujem i ja 92 %,

  Like(2)Dislike(0)
 6. i ja se slažem s komentarom iznad ja sam svoju dicu poslala z ove vukojebine a i ja namjeravam zanjima

  Like(0)Dislike(0)
 7. Moglo bi se financirati da manje uzima Ante i mnogi slični njemu

  Like(2)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.