Apel Mate Bobana Tuđmanu 1993.: Pomozite nam, ubijaju naš narod!

Na dan kad Hrvatska slavi dan državnosti, godine 1993. godine predsjednik HZ Herceg-Bosne, Mate Boban, uputio je hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu pismo:

“Gospodine predsjedniče, agresija i zločin muslimanske vojske – Armije BiH – nastavlja se na hrvatski narod s ciljem njegova potpunog čišćenja iz Središnje Bosne.

Bezbroj apela svakodnevno dolazi i na Vaše ime za pomoć u zaustavljanju ove podle i izdajničke namjere muslimanske vojske i muslimanskog političkog rukovodstva. Tragedija hrvatskog naroda u Zenici, Kaknju, Vitezu, Busovači, Kiseljaku, Kreševu, Travniku, Konjicu i dr. jučer je nastavljena na području Žepča i Usore.

Preko sto tisuća Hrvata je ili u egzodusu kao posljedici etničkog čišćenja, ili u smrtnoj opasnosti od muslimanske vojske.

Istovremeno, muslimanski dio vlasti Bosne i Hercegovine slobodno zasjedaju u Zagrebu, ili u desetcima mjesta Republike Hrvatske rade razni uredi i logistički centri toga agresora, što izaziva posebno ogorčenje našega naroda.

Molimo Vas da odmah preispitate sveukupne odnose Republike Hrvatske naspram Bosne i Hercegovine i muslimanskog rukovodstva te da sve učinite na zaustavljanju ovoga zločina.”

4 komentara

 1. Štaje za cmilje?

  Like(3)Dislike(0)
 2. Eno zumbul mi se uvalija u smilje

  Like(2)Dislike(1)
 3. Eto pomogli su nam bas,neka nose na dusi i on i granic i prlic i ostali u sta su nas uvalili.

  Like(4)Dislike(1)
 4. Ko je jamio , mamino!!!¡!!!¡

  Like(2)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.