Arapi zatražili da postanu konstitutivan narod u BiH?!

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik naveo je da, prema podacima iz FBiH, 44.000 ljudi iz arapskog svijeta ima neki oblik imovine u FBiH, na čemu pribavljaju pravo prebivališta.

“Njihovi predstavnici su prije nekoliko tjedana u Sarajevu, vjerojatno u suradnji s lokalnim muslimanima u Sarajevu Bakira Izetbegovića i ostalima, držali jedan panel na kojem se razgovaralo o tome da Arapi dobiju znak konstitutivnog naroda u BiH i da se uvedu u politički sustav odlučivanja”, rekao je sinoć Dodik za beogradsku Televiziju “Happy”.

Naglasio je kako izbjeglice iz Libije i Sirije nisu dio te priče, nego dolaze “neki drugi koji imaju nešto novca”, te dodao da Arapi kupuju svuda gdje postoji džamija, a njih je u BiH od kraja rata izgrađeno 1.500.

Kao primjer Dodik je naveo da su Srbi, koji imaju kuće oko džamije u Trnovu u centru grada, spremni da ih prodaju.

“Scenarij je identičan, dolazi netko tko daje novac, vi se iseljavaju, a oni nameću svoja pravila života. Uspjeli su nametnuti pravila života u jednom Parizu, da neće u jednom malom Trnovu”, kaže Dodik.

Spomenuo je i krizu Deutsche banke, koja je u bezizlaznoj situaciji i ne dopušta povlačenje depozita te upozorio da se u toj banci nalazi deponirano šest milijardi eura deviznih rezervi Centralne banke BiH.

Prema njegovim riječima, netko je u Sarajevu, pod utjecajem zapadnjaka, sve devizne rezerve Centralne banke BiH, deponirao u Deutsche banku.

“Ako se taj novac izgubi, onda smo u problemu. Onda će opet naći način da pričaju priču da je Dodik kriv. Što sam ja kriv što je poropala Deutsche banka i nestao novac koji je netko drugi tamo deponirao kao osnovu za naše funkcioniranje. BiH je karikatura “, rekao je Dodik.

Govoreći o premještanju sjedišta nekih kompanija iz Beograda iz Republike Srpske u Federaciju BiH, Dodik je rekao da nijedna nije prosperirala u Sarajevu, jer muslimani u FBiH neće kupovati robu iz Srbije.

“Zbog nekog nerazumljivog razloga, sjedište kompanija su iz Republike Srpske prenijeli u Sarajevo. Sve jedna je tamo ‘pala’, nijedna nije prosperirala. Zaposle domaće ljude u Sarajevu, a onda više od 90 posto robe prodaju u Republici Srpskoj. Neće muslimani u Federaciji kupovati išta što ima na sebi ‘Made in Croatia’ “, rekao je Dodik.

Naveo je kako nijedno poduzeće izvan hrvatskih prostora nema predstavništvo za BiH, a samo iz Srbije prave predstavništva zbog “neke egzotike”, te da su samo u Beogradu ostale ulice Sarajevska, Mostarska, dok u Sarajevu više nema nijedne adrese i ničega što liči na Srbiju i srpski narod.

bljesak.info

6 komentara

 1. Ovaj ne govori gluposti.
  Sve ce to uskoro da bude stose tice konsustivnosti.
  Muslimani malo po malo uzimaju sve u svoje ruke a krscani samo prodaju.
  Pomalo odnosi djava tu drzavu.

  Like(6)Dislike(0)
 2. Ovo je legitimniji prestavnik Hrvatskog naroda u BiH nego Čović ako nam on nevrati Herceg Bosnu za Hrvate se neće znat u BiH za 50 godina

  Like(6)Dislike(1)
 3. Davno sam rekao da je Dodig pretstavnik Hrvata u BiH, a ne čović.
  On će nam pomoči tamn indirekto, a čović neće nikako.
  Ovo za arape je istina. Mostar ih je pun i to ne samo turista već i onih koji se žele tu naseliti
  i onda nametati svoju tradiciju i običaje.

  Like(5)Dislike(0)
 4. Herceg Bosna nije dovoljna. Cijela BIH je Hrvatska država. Ako treba sve se ove pretpostavke o arapskoj imovini lako spale. ZDS!

  Like(0)Dislike(1)
 5. Dodigu svaka cast,covjek je gospodin. Vise je vuka i vuce za hrvate nego covic. Dragan nezna di goni,cas vako cas nako,pa ni sam nezna di bi. Nosi te djava bleso jedan sasrani. Pizdune jedan,digni tona malo,da se zna da imas naroda svoga,sta sapuces ko pizda.

  Like(1)Dislike(0)
 6. Parizu nametnuli obicaje,kamoli nece jednoj vukojebini ko b i h. Bogami nije arap kuce zatemelja u republici srpskoj. Niti ce ikada. To srbi vi ste bogovi u drzavi. Dokazano…

  Like(0)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.