Autocesta i tunel kroz Biokovo donijeli su Posušju uz Hercegovce i mladence iz Splita, Makarske…

Sve više u raznim medijima regije možemo pročitati kako je Hercegovina postala raj za svadbene pirove. Spominje se i jedan određeni postotak mladenaca koji dolaze iz Republike Hrvatske kako bi svoje svadbeno veselje napravili baš tu u Hercegovini. Slijedom tih informacija novinar ABCportala je razgovarao sa mladim i uspješnim ugostiteljem iz Posušja. On je Ivan Petric poznatiji kao Bagušić i vlasnik je poznatog i ponajboljeg svadbenog salona ovog dijela Hercegovine ali i Dalmacije.

Svadbeni salon Bagušić je tradicija duga tridesetak godina i Ivan ju je naslijedio od svojeg oca. Danas svoj ugostiteljski posao obavlja u dva salona i kroz godinu ‘odradi’ najmanje 130 svadbi. Novi salon koji je Ivan izgradio 2012. godine je reprezentativni ugostiteljski objekt namijenjen za proslavu svadbenih fešti kao i drugih veselja poput krizme, prve pričesti i sličnih vjerskih obilježavanja koje su također postale tradicionalne u smislu da ih se obilježava uz vjerski obred i na ovaj način. Salon je urađen na površini od 1200 metara kvadratnih i može primiti od 800 do 1000 gostiju, također i parking odgovara tom broju gostiju koji dolaze…

Željeli smo saznati jesu li svi ti natpisi u medijima točni i čime je Svadbeni salon Bagušić privukao toliki broj svadbi?

-Istina je da su ovi naši krajevi postali raj za svadbe. Ja mogu potvrditi da naš salon iz vikenda u vikend (petak, subota, nedjelja) već od Uskrsa pa evo do blagdana Svih svetih ima potpuno rezervirane datume za svadbene pirove. Uz naše domaće svatove iz Posušja, Širokog a tu ću spomenuti i naše Imoćane, velik je broj svadbi koje imamo iz Splita, Sinja, Makarske pa čak i iz Zadra. Jedna je ekipa iz Zadra tako nakon fešte i odmora sutra opet organizirano otišla u Međugorje pa su spojili skoro cijeli vikend u Hercegovini. Pitate čime smo ih privukli, sigurno je da se tu poklopilo niz stvari koje su dovele upravo do tog. Ja ću s ugostiteljske strane kazati da je najvažnija kvaliteta ponude, usluge i dakako cijena, međutim treba isto tako reći da je izgrađena cestovna infrastruktura u Dalmaciji poput tunela kroz Biokovo i autocesta, Posušje ‘približili’ Makarskoj na 30 minuta vožnje a Split manje od sat vremena. Sve to uz naš odličan meni po cijeni od 39 KM kao i sami salon u koji sam uložio više od dva milijuna maraka su pravi mamac za naše drage goste kako iz Hercegovine tako i iz Dalmacije. Gostima na raspolaganje nudimo i petnaest uređenih soba pa poslije pira neki od njih svakako ostanu odmoriti. Nije tajna da svima nudimo najbolju mezu, vrhunsku domaću janjetinu koju živu nabavljamo diljem Hercegovine i naša ekipa je priprema pred sami dolazak gostiju tako da je uvijek svježa na stolu. Na stolu su i sva naša vrhunska vina iz Hercegovine od gotovo svih hercegovačkih renomiranih vinara. Što se tiče popunjenosti rezervacijama one su već sad u vrlo visokom postotku, već tamo od 26.srpnja do blagdana Velike Gospe u 2016. godini imamo svaki dan barem po jednu rezervaciju. S obzirom na broj od 27 konobara koje imamo sigurno ćemo i dalje držati ljestvicu ponude i usluge na vrlo visokom nivou.- rekao nam je ma kraju ovaj mladi i uspješni posuški ugostitelj kojeg su neki s pravom prozvali kraljem ‘svadbenog biznisa’.

bagusic-sala-0923315 bagusic-sala-0923515 bagusic-sala-0923415 bagusic-sala-0923115 bagusic-sala-092315

11 komentara

 1. Bravo Posusje centar za izlaske svadbe..Grude Siroki Ljubuski vam nemogu dodati vode

  Like(0)Dislike(0)
 2. ovo se objavljiva ,2-3.pht u mjesec dana….dobro vas placa da ga reklamirate..al brate hrana im je nulla..

  Like(1)Dislike(0)
 3. Nema gore hrane na svitu

  Like(1)Dislike(2)
 4. Hrana katastrofa samo se dobro reklamiraju nema do Grudskog Otoka hrane naj bolji je.

  Like(3)Dislike(2)
 5. Da, Otok-hrana bla bla bla. Ja nisam ni iz jednih svatova otišao gladan. A mladenci birajući salu za svatove mogu uštediti i do 4000 KM za jednu noć. Dobar kredit za početka, zar ne. A i ugođaj u Otoku je bezveze u odnosu na ove sale.

  Like(2)Dislike(2)
 6. viktorija sala je puno bolja od bagušića

  Like(2)Dislike(0)
 7. Brblj brblj svi

  Like(0)Dislike(0)
 8. za ggg..nisi otisao gladqn ako si u svakim svatovima ako ti se brat zenio pa dobijes frisko sve a nadalje je katastrofa ziva…i zasto ga branis jebes salu ako ti hrana nevalja..nemogu se miriti sa otokom nikako.dzaba im sve

  Like(2)Dislike(2)
 9. Kakav otok hrana im je solidna,a salatu donose za 10 osoba u jednoj zdjeli ko kokokosima..

  Like(1)Dislike(1)
 10. a sala im je nuullla sanitarni cvor da ne govorim ,ventilacija itd
  ……

  Like(0)Dislike(1)
 11. Valentino???

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.