Autoherc Grude će besplatno voziti birače u BiH na birališta

Autobuse koji će birače u BiH u nedjelju besplatno prevoziti na birališta osigurat će tvrtka Autoherc iz Gruda, doznaje se u HDZ-u BiH, iz kojega poručuju kako nije riječ o donaciji kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović ni HDZ-u, nego Hrvatima u BiH koji biračko pravo mogu ostvariti samo u Tuzli, Sarajevu, Mostaru i Banjoj Luci.
Iz HDZ-a je u utorak priopćeno da je Izborni stožer HDZ-a BiH na sastanku s glavnim tajnikom HDZ-a Milijanom Brkićem dogovorio pripreme za drugi krug hrvatskih predsjedničkih izbora, 11. siječnja, za koji su organizirali besplatan autobusni prijevoz glasača prema konzularnim uredima u Tuzli, Sarajevu, Mostaru i Banjoj Luci.

“Riječ je o donaciji tvrtke Autoherc iz Gruda hrvatskom narodu u BiH, gdje imamo 260 tisuća građana s pravom glasa. Besplatan autobusni prijevoz omogućit će onima iz Posavine da dođu do biračkog mjesta u Tuzli, onima iz srednje Bosne da dođu do Sarajeva, a biračima iz zapadne Hercegovine da dođu u Mostar”, objasnio je Hini tajnik Izbornog stožera HDZ-a BiH Mario Grgić.

Podsjetio je da je ustavnim promjenama 2010. utvrđeno da se izbori izvan Hrvatske mogu održavati isključivo u diplomatsko-konzularnim uredima, kojih je u BiH četiri.

“U cijeloj BiH imamo 15 biračkih mjesta. Čak i kad bi kroz svako biračko mjesto prošlo 1000 ljudi, što je i teoretski teško ostvarivo, svi birači ne bi imali mogućnost ostvariti svoje pravo”, upozorio je Grgić te dodao kako u HDZ-u BiH imaju informaciju da je na jednom biračkom mjestu u Mostaru u prvom izbornom krugu nestalo struje te da se s izbora neobavljenog posla vratilo više od 100 birača.

Napomenuo je da su tražili više biračkih mjesta u BiH, ali da se Državno izborno povjerenstvo (DIP) na to oglušilo.

Očekuje da će besplatan prijevoz značajno podići odaziv u drugom krugu predsjedničkih izbora. “Po našim podacima, u prvom krugu glasovalo je 7358 birača, a očekujemo da će ih u drugom krugu biti više od 10 tisuća”, rekao je Grgić.

HINA

8 komentara

 1. Dragi Pizdra hvala puno ,
  znas ono sa djackim kartama sredit cemo nekako,
  srdacno tvoj Tomo

  Like(5)Dislike(2)
 2. auto herc ništa neradi džaba tako triba ,
  što to nekoga briga tko je organizirao prevoz
  i tko ga plaća, jedino ako se boje da ne izgube izbore
  a oće ako bog dadne a daće hvala bogu dragomu
  samo naprid HDZ…

  Like(6)Dislike(1)
 3. komunjare se uplašile da će čitava hercegovina dat glas kolindi pa izmislili da HDZ plaća prevoz a neznaju da ima u nas još dosta komunjara olti partizana

  Like(11)Dislike(3)
 4. bude li putnika tj glasača ko neki dan mogu ih ja povast sa autom.očito gruđane ne briga ko će pobjediti

  Like(2)Dislike(7)
 5. ..ovaj gospon Pusina je zanimljiv karakter, bum ga stavil za glavnog tajnika

  Like(3)Dislike(0)
 6. Organiziran je besplatan prijevoz, glasat se moze za koga hoce tako da nema govora da je to donacija ikome.

  Like(2)Dislike(0)
 7. pod hitno zabraniti glasovanje ljudima van granica republike hrvatske
  vas predsjednik je u sarajevu!

  Like(0)Dislike(3)
 8. Za komentar iznad

  Sitno brojiš…
  Gotov si.

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.