Bačena bomba na zgradu policije u Zavidovićima, sumnja se u terorizam

U Zavidovićima je noćas bačena eksplozivna naprava na aneks zgrade Policijske stanice. Ozlijeđenih nije bilo, a policija traga za počiniteljem ili više njih.

“Nepoznata osoba bacila je sinoć u 00,50 sati, u Zavidovićima eksplozivnu napravu na krov aneksa zgrade Policijske stanice Zavidovići, u kojem se nalazi lokacija za izdavanje OSOBNIH dokumenata, usljed čega je na objektu nastupila manja materijalna šteta, ali ozlijeđenih nije bilo”, priopćio je MUP Zeničko-dobojske županije.

Odmah nakon dojave o izvršenom krivičnom djelu na lice mjesta je izašao policijski komesar Semir Šut, koji je rukovodio svim aktivnostima i policijskim snagama, a na mjestu aktiviranja naprave su započete uviđajne radnje, u prisustvu i uz nadzor dežurnog tužitelja Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije, javlja Fena.

Postoje indicije da u ovom slučaju ima elemenata krivičnog djela terorizma, te je postupanje u ovom slučaju preuzelo Tužiteljstvo BiH, koje će i voditi daljnju istragu i po čijem nalogu je formiran zajednički tim SIPA-e, Federalne uprave policije i Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije, koji će raditi na prikupljanju operativnih saznanja, te identificiranju i lociranju izvršitelja.

Glasnogovornica MUP-a ZDŽ Aldina Ahmić potvrdila je za Klix.ba da je i jučer u blizini Policijske stanice u Zavidovićima nađen dio eksplozivne naprave koji nije bilo moguće detonirati jer se radilo o nekompletnoj eksplozivnoj napravi.

Vecernji.ba

1 komentar

  1. Nije za cudo daje to u zavidovicima napravljeno.ima gore vehabija ili njima slicni.

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.