Bago najavio što čeka Posušje

Branko Bago po drugi put je izabran za načelnika Posušja jer je povjerenje birača dobio i prije četiri godine, odnosno 2012. godine.

”Kako smo i govorili bez nekih nerealnih obećanja u samoj izbornoj kampanji, nastavit ćemo sa započetim projektima među kojima su uspostava zemljišne knjige za područje cijele posuške općine, početak izgradnje pročistača pitke vode i dvije mini hidroelektrane”, kazao je novi načelnik Posušja Branko Bago govoreći o planovima u novom mandatu.

Također, dodao je on, među projektima su i početak izgradnje i traženje sredstava za kanalizacijsku mrežu za središte općine Posušje, izgradnja i proširenje graničnog prijelaza Osoje, izmještanje zgrade elektroprivrede izvan središta grada, te proširenje vodovodne mreže u mjestima gdje još nije završena, a to su Vir, Zagorje i Rakitno.

”Nastavit će se održavanje i asfaltiranje novih lokalnih i nerazvrstanih putova, a pokušat ćemo raditi i na većoj afirmaciji blidinjskoga turizma na području Parka prirode Blidinje”, rekao je načelnik Bago te dodao kako svi ti projekti ovise od financijskih sredstava s viših razina vlasti.

”Mi smo tijekom četiri godine pripremali projekte, ljude i kadrovski osvježili općinu Posušje, odnosno u javnim službama, poduzećima i ustanovama te smo spremni za realizaciju svih projekata, a od našeg općinskoga ‘mršavog’ proračuna ne možemo ništa”, napomenuo je Bago.

Inače, HDZ BiH je prema preliminarnim i neslužbenim rezultatima lokalnih izbora u BiH, u Zapadnohercegovačkoj županiji osvojio sva tri načelnička te jedno gradonačelničko mjesto, odnosno sve četiri pozicije ostale su u rukama istih političara.

4 komentara

 1. Tadija koji ti ga zadija

  Kome ce to gradit kad se i posusaci svakodnevno iseljavaju na sve strane. Bilo bi mu pametnije da zbrine veliki broj nezaposlenih novim radnim mjestima i kvalitetnim radnim uvjetima…

  Like(1)Dislike(2)
 2. Cestitam

  Like(0)Dislike(0)
 3. bago zavrsi ti planinski dom i malo kocaka stavi i jos upitaj bokica smisli jos ists

  Like(2)Dislike(2)
 4. Sve veći broj ljudi iz Posušja odlazi

  Like(0)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.