Bakir Izetbegović: “Herceg-Bosna je bila udruženi zločinački poduhvat“

U intervjuu za N1, na pitanje o odnosu Hrvatske prema BiH, Izetbegović je ponovno konstatirao da hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović preuveličava opasnost od radikalnog islamizma i terorizma kada govori o tisućama povratnika sa sirijskog i iračkog ratišta.

Ukazao je da ima dojam da iz Hrvatske dolaze pritisci čiji je cilj afirmacija koncepta Herceg-Bosne, što on tumači kao pokušaj da se ratni ciljevi dovrše političkim sredstvima.

„Od nas se traži da se stavimo na stranu tvrdnji da Herceg-Bosna nije bila udruženi zločinački poduhvat“, precizirao je Izetbegović.

Dnevnik.ba

17 komentara

 1. Bit ce opet ponosna i lijepa ili cemo biti gradjani RH. Jer u ovakvoj BiH nema zivota za Hrvate

  Like(13)Dislike(0)
 2. Aj kad si vec sudac bakire reci sta je bilo osmanlijsko carstvo o kom ti i tvoja braca turci i sad sanjate,al necete ga dosanjati.i kako ste vi nastali,tu se ne zna ko je kog j.bo,medo bukvu il sta vec?reci izmisljena nacijo i predsjednice izmisljene drzave.izmisli nesto,izmisljanje vam dobro ide.

  Like(8)Dislike(0)
 3. Sta nas vise zamarate s budalama? Dajte nesto lipo,ugodno, pametno.

  Like(0)Dislike(1)
 4. Mrš govno jedno. Tko je obranio od srba tebe i tvog usranog BABU.
  Ne volim psovati, a li ove poturice su stvarno genetski pokvareni ko trulo jaje.
  kako mogu govoriti neistinu. Naoržavali smo ih, hranili njih i njihove izbjeglice,
  poštali im strane islamske borce u BiH koji su posle kao bjesni psi klali Hrvate.
  baš si govno pokvareno ko i tvoj truli BABO.

  Like(7)Dislike(0)
 5. Nema Herceg Bosne, nema Hrvatske!!! Mislim da su toga svi svjesni. A ti Bakire dobro pazi kuda vodiš svoje talibane. Okruženje oko tebe ti ne garantira miran san. Mada tebi to nije ni bitno-tebi Bakire su dolari svijetlo dana. Malo ti je podaleko Turska da bi te zaštitila!

  Like(2)Dislike(0)
 6. Bakire smeće.

  Like(1)Dislike(0)
 7. Bakire uzmi Dragana

  Like(1)Dislike(0)
 8. E lipi Bakire izdrži do najesen kad oslobode nase uznike tada ces past na dupence samo pazi da nebude dr cova ispd tebe.Za dom spremni poc kuci nalito.

  Like(1)Dislike(1)
 9. Bosnjaci su udruzeni peroguzi.

  Like(1)Dislike(0)
 10. Majmune dok smo mi ratovali ti si se krijo u Babe u uredu.

  Like(3)Dislike(0)
 11. Hrvati su opstali jedino na teritoriju kojeg je držao HVO. Sve ovlasti su potpisom HDZ prenesene sa hrhb na federaciju. Ukoliko je hrhb zločinački pothvat, onda je i federacija. Molim nepismene uhljebe da se malo izbore za narod koji ih je birao i kojeg zastupaju dok nas nisu sveli na status nacionalne manjine. Lp

  Like(3)Dislike(0)
 12. Dobro ti i govoris,znaci da je federacija nastala od zlocinackog pothvata kako bale alin kaze.

  Like(1)Dislike(0)
 13. Nezahvalne balijetine ovo mu je hvala što mu je HVO da naoružanje da se brane od JNA i Četnika pa s tim oružijem udarili po Hrvatima

  Like(0)Dislike(0)
 14. Samo ti seri bakire jebo te alija,a opkoljen si sa svih strana krscanima ko u rezervatu si pa iz njega lajes. Srbin neda pedlja zemlje,nedaju niHrvati svoga. Kruzi od ivan planine do tuzle velika ti relacina.

  Like(2)Dislike(0)
 15. Dzamijski misu mali…

  Like(0)Dislike(0)
 16. Živilia hercegbosna i živice.

  Like(0)Dislike(0)
 17. Zlocinacki pothvat si ti i babo ti glupane.Napali vas srbi Tuđman vas na more primio.Sestra ti se basila po Makarskoj nucila plivat za rata i ti tako.najedi sirotu na sramotu
  Vi ni sad niste skontali ko vas pokla u Srebrenici a babo ti nagovori da se predaju nista im nece bit.Eto to ti je zlocinacki pothvat,valjda ce bosanci progledat ko ih vodi.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.