Biciklijadom otvoreno “Posuško lito”

Kao i prošle godine, biciklijadom „Posuški đir“, u organizaciji Biciklističkog kluba Pony, jučer je službeno otvoreno Posuško lito.

Trg hrvatskih branitelja bio prepun biciklista koji su se okupili i skupa napravili đir kroz Posušje, a natjecatelji koji su sudjelovali nisu bili samo iz Posušja, nego i iz susjednih općina i gradova. Okupljanje je započelo u 13 sati, a svi nazočni mogli su se okrijepiti uz hranu i piće za koje su se pobrinuli sponzori.

Prije samog početka bicikliranja, nazočnima se obratio tajnik Biciklističkog kluba Pony Marko Matković, koji je zamolio bicikliste za oprez i dao im upute za vožnju. Na današnjem događaju nije se osjetio generacijski jaz. Sudjelovali su oni najmlađi biciklisti pa sve do starijih i uživali u kombinaciji rekreacije, druženja i novih poznanstava. Najmlađim biciklistima staza je bila kraća, dok su oni stariji nakon sat vremena vožnje, vratili se na Trg, gdje se nastavilo druženje uz pjesmu, zabavu, hranu i piće.

Biciklijada posuski dir 8-500x333 Biciklijada posuski dir 9

Dojmovi odlični

Mnogobrojni posjetitelji nisu krili oduševljenje ovogodišnjom biciklijadom, kao ni tajnik Biciklističkog kluba Pony, Marko Matković. „Dojmovi su odlični. Jako puno natjecatelja se odazvalo, ponosni smo na to. Unatoč kratkotrajnoj kiši koja je padala prije samog bicikliranja, nikoga nije spriječilo da se odazove ovom događaju. Kiša je kratkotrajna, odustajanje dugotrajno, stoga zahvaljujem svima koji su danas bili s nama“, izjavio je Matković.

Hvalevrijedno je spomenuti kako je ovaj događaj i humanitarnog karaktera. Prikupljeni prilozi namijenjeni su liječenju Mati Šarića iz Rakitna, za kojeg se organizira i večerašnji humanitarni kulturno-sportski program u sportskoj dvorani, s početkom od 20 sati.

Prikupljeni prilozi za Matu Šarića

„Ova biciklijada je prilika za druženje, rekreaciju i, naravno, prilika da se dobrovoljnim prilozima pomogne našem sugrađaninu Mati Šariću“, ponosno je rekao Marko Matković.

Ovo je tek početak manifestacije Posuško lito, u sklopu koje i ove godine može očekivati bogat kulturni-društveni program, za vrijeme kojeg Posušje biva središte zanimljivog sadržaja u cijeloj Hercegovini pa i šire.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.