BiH: Bik pobjegao iz klaonice, izletio na magistralu, pa uletio u tržni centar

Nešto više od jednog sata trajao je kaos koji je izazvao bik nakon što je pobjegao iz klaonice, doslovno mesarima ispod noža, pišu srpske Novosti.

Razjarena, krvava životinja izletjela je prvo na magistralu Banja Luka – Prnjavor – Bijeljina, a potom uletjela u krug tržnog centra ‘Metaleksa’ u Prnjavoru. Tu su ga mesari na kraju i sustigli i nakon mnogo muke zavežu za traktor i vrate u klaonicu, gdje je i okončao život.

U jurnjavi nitko nije ozlijeđen, no osim što je mnogima utjerala strah u kosti, grdosija od bika teška gotovo 900 kilograma, načinila je znatnu materijalnu štetu.

Razjareni bik i njegovih goniči su također, prelazeći magistralu u nekoliko navrata, izazvali višeminutni zastoj prometa.

– Doslovno je zdrobio jedan automobil i ogradu ispred klaonice – kazao je za ‘Novosti’ vlasnik klaonice Nihad Iriškić te dodao kako je bik u četvrtak ujutro dopremljen iz Gradiške, ali da je očito naslutio šta mu se sprema, pa je pobjegao.

– Sve je izgledao kao u kakvom horor filmu. Onako ogromnog sa velikim rogovima i krvavom njuškom, prestrašili bismo se da smo ga vidjeli i na slici, a kamoli uživo – prepričavaju preplašene radnice i drugi očevici ove drame koji su bježali pred bikom.

Radnici klaonice uspjeli su na kraju uhvatiti potrgani konopac oko bika i vezati ga za traktor kojim su ga na kraju vratili u klaonicu, pišu srpske Novosti.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.