BiH: Granična policija zapriječila 85 lokacija pogodnih za ilegalan prelazak

Bosna i Hercegovina posljednjih godina poduzima brojne aktivnosti kako bi spriječila ilegalne prelaske preko granice. Budući da je riječ o državi čiji se granični pojas s Hrvatskom, Srbijom i Crnom Gorom prostire na gotovo 1500 kilometara, to je uistinu zahtjevan posao.

Lokacije za ilegalni prelazak

Najveća odgovornost svakako je na djelatnicima i vodstvu Granične policije BiH. Do 2008. godine BiH je imala čak 118 identificiranih lokacija pogodnih za ilegalni prelazak kopnene granice motornim vozilima između BiH i Republike Hrvatske, piše Večernji.ba.

“Projektom zaprečavanja lokacija pogodnih za ilegalni prelazak kopnene granice motornim vozilima između BiH i Republike Hrvatske 2008. godine zapriječene su s bh. strane 63 lokacije, a ostale je zapriječila RH sa svoje strane.

Projektom zaprečavanje sporednih cesta pogodnih za ilegalni prelazak državne granice između Bosne i Hercegovine i Crne Gore identificirane su 44 lokacije pogodne za ilegalne prelaske državne granice, od čega su 22 zapriječila nadležna tijela BiH, a preostale 22 nadležna tijela susjedne zemlje”, ističe ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić.

2 komentara

 1. Blago nima. Sad će kapnut lova.
  Dok god i jedna i drga strana ne zapriječe sve granične prijelaz ništa nećete riješit.
  Korumpirane policije imate i sjedne i s druge strane, ali nije zgodno kad te jedni puste za pare,
  a ne znaš tko te čeka prijeko pošten ili pokvaren policajac.
  Ovako se dogovore. Ja kontroliram ovu cestu večeras, naiđi plati i vozi i nitko te više ne zaustavlja.
  Ma dajte ovo je prozirno.

  Like(0)Dislike(0)
 2. Ne komentarisi ono sto neznas.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.