Akcija Ministarstva finansija FBiH: Građanima blokirano online klađenje van BiH

U posljednjih nekoliko dana ljubitelji igara na sreću primijetili su da im je blokirano online klađenje izvan Bosne i Hercegovine, odnosno kod svih online priređivača igara na sreću koji nemaju odobrenje nadležnih bh. institucija.

Iz Federalnog ministarstva financija za Klix pojašnjavaju da su u okviru svojih zakonskih ovlaštenja zahtijevali od komercijalnih banaka u Federaciji dostavu podataka o platnom prometu u dijelu uplate sredstava sa računa klijenata domaćih banaka (fizičkih osoba) na račune inozemnih pravnih osoba koja našim građanima nezakonito omogućuju sudjelovanje u online igrama na sreću putem svojih internet stranica, a da pri tome ne posjeduju odobrenje za priređivanje internet igara izdato od nadležnog organa u Bosni i Hercegovini.

“Po dobivanju podataka o postojanju transakcija fizičkih osoba za sudjelovanje u internet igrama kod nelegalnih priređivača, uvažavajući činjenicu da nemamo ovlaštenje niti tehničku mogućnost da u cilju sprječavanja nelegalnog priređivanja internet igara da onemogućimo pristup navedenim internet stranicama, obratili smo se nadležnom državnom organu, odnosno Regulatornoj agenciji za komunikacije Bosne i Hercegovine (RAK) sa zahtjevom za poduzimanje mjera iz njihove nadležnosti”, kažu za Klix iz Ministarstva financija FBiH.

Nakon ove urgencije Federalnog ministarstva financija igračima iz BiH je blokirana mogućnost uplate.

Vlasnici kladionica u FBiH su i ranije tražili da ih se zaštiti od nelojalne konkurencije koju im prave online priređivači igara na sreću izvan BiH.

4 komentara

 1. Bolje bi bilo da nema ni lokalnih, a kamoli online kladionice. Što su zla napravile u našem narodu.

  Like(3)Dislike(0)
 2. Ma Cime da se ministarstvo jos bavi fuj, pa znate sta radite jadnom narodu vec ukidajte sve i porezujte da nemogu se na tom bogatit sramota, pa mislite dobro mladima i djeci.

  Like(0)Dislike(1)
 3. A neka blokiraju PayPal… Buahahaj

  Like(0)Dislike(0)
 4. Koja glupost,ovi lokalci nisu placali porez 15 godina.Sad ih kao fol pritisli sa tim, a oni se obogatili i teska im konkurencija ,koja je svemir za njihove kladionice.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.