BiH najgora po kvaliteti zdravstvene zaštite

BiH je na zadnjem mjestu po kvaliteti zdravstvene zaštite u 2014. godini, rezultati su istraživanja koje je u 36 zemlja proveo Health Costsumer Powerhouse.

Od tisuću bodova BiH je osvojila 420 bodova što ju je stavilo na zadnje mjesto. Crna Gora se također nalazi na začelju ljestvice dva mjesta ispred BiH, a u kategoriju tri najlošije zemlje spada i Rumunjska.

ljetvicazdravlje500px

U istraživanju su se koristila mišljenja i iskustva običnih građana.

Navedeno je kako BiH ima problema sa zadržavanjem liječnika u svojoj zemlji, te kako većina liječnika iz BiH odlazi u zemlje Europske unije, a posebno im je draga destinacija Njemačka.

Prvi po kvaliteti zdravstvene zaštite su Nizozemci, a odmah iza njih se nalaze Švicarska i Norveška.

bljesak.info

3 komentara

 1. Grudski Dom zdravlja funkcionira savršeno pristojno!!!!

  Like(2)Dislike(1)
 2. Lako je sjediti u Domovima zdravlja i pisati uputnice za bolnicu za sve što je sumljivije i teže. Tražim kao bolnički doktor da objavite visinu vaših osobnih dohodako, visinu dežurstava, božićnice, k karte, visinu putarine i svega ostalog što primate, a što bolnički doktori ne primaju decenijama. Vi pacijenta samo prosljedite u Mostar i tu završava vaša obveza, a mi ga nemamo gdje poslati. Molim da se javno iznesu sva ova primanja inače ćemo ostati bez bolničkih doktora. Hvala lijepa.

  Like(1)Dislike(0)
 3. Činjenica da je xy komentar realan.

  Doći će vrlo skoro vrijeme kad vas liječnici iz Gruda neće imati kome poslati jer su kvalitetni liječnici, kirurzi i sl. loše plaćeni i logično da traže bolju egzistenciju i bolji život kao i svi mi.

  A pogledajte plaće u socijalnom (ništa ne rade a plaće solidne), zavod za zapošljavanje. Taj zavod ničem ne služi,a a plaće solidne, a rukovoditelji imaju veća primanja nego ljudi na odgovornim mjestima kod privatnika, a narade se vjerujte mi.
  ITD

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.