BiH (napokon) formirala vlast na državnoj razini!

Gotovo šest mjeseci nakon listopadskih općih izbora Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine potvrdio je na današnjoj sjednici imenovanje novog saziva Vijeća ministara BiH koje će naredne četiri godine predvoditi Denis Zvizdić kadar Stranke demokratske akcije (SDA).

Parlament je tako potvrdio za ministra civilnih poslova Adila Osmanovića(SDA), za njegovog zamjenika imenovan je Đorđe Milićević (Narodni demokratski poredak – stranka članica koalicije Saveza za promjene iz Republike Srpske).

Dužnost ministra za ljudska prava i izbjeglice u naredne četiri godine obavljat će Semiha Borovac (SDA), a zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice je Predrag Jović (Srpska demokratska stranka – SDS – stranka članica koalicije Saveza za promjene iz Republike Srpske).

Ministar financija i trezora je Vjekoslav Bevanda (Hrvatska demokratska zajednica – HDZ BiH), a njegov zamjenik je Mirsad Žuga (SDA).

Marina Pendeš (HDZ BiH) imenovana je za ministricu obrane, a za njene zamjenike imenovani su Emir Suljagić (Demokratska fronta – DF) i Boris Jerinić (SDS).

Državni ministar pravde bit će također kadar HDZ-a BiH i naredne četiri godine tu dužnost obavljat će Josip Grubeša, dok će njegov zamjenik biti Nezir Pivić (SDA).

Igor Crnadak (Partija demokratskog progresa-PDP, stranka članica koalicije Saveza za promjene iz Republike Srpske) imenovan je za ministra vanjskih poslova, a na mjesto njegovog zamjenika imenovan je Josip Brkić (HDZ BiH).

Za ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa imenovan je Mirko Šarović (SDS), a za njegovog zamjenika Mato Franjičević (HDZ BiH).

Dragan Mektić, također iz SDS-a imenovan je za ministra sigurnosti, dok će njegov zamjenik biti Mijo Krešić (HDZ BiH).

Na četverogodišnji mandat za ministra prometa i komunikacija imenovan je Slavko Matanović (DF), a njegov zamjenik bi trebao biti naknadno imenovan.

(Fena)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.