BiH nema novaca za uvođenje obveznog vojnog roka

Zamjenik ministrice obrane Bosne i Hercegovine Emir Suljagić kazao je danas “da nema govora o uvođenju obaveznog vojnog roka u Bosni i Hercegovini”. Komentirajući novinarski upit u vezi s tim, Suljagić je danas u Sarajevu takvu opciju ocijenio nepriuštivom, podsjećajući na činjenicu da Bosna i Hercegovina izdvaja oko trećinu državnog proračuna za Oružane snage (OS).

Precizirao je da prioritet za naredno razdoblje jeste – kako rapoloživim novcem napraviti OSBiH koje su u stanju da ispune vlastite zakonske obaveze, razviju kapacitete potrebne za sudjelovanje u mirovnim i operacijama podrške miru, nastave razvijati kapacitete za pomoć civilnim organima vlasti u slučaju prirodnih katastrofa, odnosno da odgovore na nove izazove kao što mogu biti – borba protiv terorizma i drugih oblika ekstremizma u BiH.

”Naš najveći izazov u narednih nekoliko godina će biti da najmanjim mogućim sredstvima pokušamo postići najveće moguće efekte”, kazao je Suljagić, koji je u svojstvu jednog od uvodničara sudjelovao na otvaranju Osmog strateškog političko-vojnog seminara o temi “Potpora obrambenog sektora civilnim vlastima”, organiziranog u Sarajevu.

FENA

1 komentar

  1. Obvezni vojni rok? Jugoslavijo tugo moja

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.