BiH poslala policiju u Makarsku da pomogne hrvatskim kolegama u komunikaciji s bh. turistima

Na područje Policijske uprave Splitsko-dalmatinske upućeno je 20 policijskih službenika iz Bosne i Hercegovine.

“Na našem području su angažirani policajci u odori iz Poljske te Bosne i Hercegovine, jer su iz ove dvije države najbrojniji turisti, a time i moguće situacije u kojima nam pružaju pomoć”, kazao je za Makarsko Primorje Dino Nemčić, policijski službenik za prevenciju u policijskoj stanici Makarska.

Dodao je da su policijski službenici iz stranih zemalja obučeni u svoje službene odore, ali ne nose oružje, već su tu kao “velika pomoć u boljoj komunikaciji”.

“K tome Poljaci i državljani BiH kad ih vide, osjećaju se sigurnije i ugodnije. Stacionirani su u Makarskoj, a po potrebi pomažu na cijelom Makarskom primorju”, kazao je Nemčić.

5 komentara

 1. Izgubiće sad naviku uzimanja mita

  Like(2)Dislike(0)
 2. J..m ti, ko da govorimo različite jezike, pa ce pomoci “BiH turistima” u komunikaciji….

  Like(4)Dislike(0)
 3. Čuj osjećaju se sigurnije i ugodnije kad ih vide?! Mogu mislit koja je to ugodnost kad ti iza busa izleti hr.drumski razbojnik a k tome još i naš s njim,doduše nenaoružan. Ovaj ti kaže vozili ste 56km/h,to vam je 40 preko ograničenja i to košta 1400kn, a ovaj drugi prevodi? Stvarno sigurno i ugodno. Ljudima je najugodnije kad ih ne vide nikako…

  Like(0)Dislike(1)
 4. Hoće li prevodit s hrvatskog na bosnjački jezik.?

  Like(2)Dislike(0)
 5. Poljska do Makarske,a Makarsku dat Bosancima,ne Hercegovcima nego Bosanskim arapima da osole malo guzu kad Hrvati nemogu.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.