Bira se najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji

Druga revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske održat će se od 23. do 28. lipnja u Tomislavgradu, a u organizaciji Udruge za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u BiH “Stećak”.

Kako je priopćio organizator, u reviji i natjecanju sudjeluje 31 djevojka iz 21 države širom svijeta.

Osnovni cilj ovakvog programa i susreta djevojaka hrvatskih korijena povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja zajedničke tradicijske kulture, upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini a posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.

Inače, projekt se održava pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Dragana Čovića, Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i Općine Tomislavgrad.

Tijekom boravka u Bosni i Hercegovini djevojke će posjetiti Sarajevo i nazočiti prijemu,koji za njih priređuje član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda Dragan Čović te će se susresti s kardinalom Vinkom Puljiće.

Djevojke će također posjetiti i hrvatski kraljevski grad Knin, gdje će ih gradonačelnica Knina Josipa Rimac i upoznati s projektima hrvatskih kraljevskih gradova: Knina, Biograda, Nina, Solina i Tomislavgrada.

Uoči početka programa održat će se i svojevrsno prednatjecanje, glasovanje za najfotogeničniju djevojku u hrvatskoj narodnoj nošnji.

Tom prilikom Udruga “Stećak” će na svojoj facebook stranici objaviti fotografije svih djevojaka koje su se prijavile za natjecanje. Djevojka koja osvoji najveći broj glasova na Facebook stranici bit će proglašena najfotogeničnijom Hrvaticom u narodnoj nošnji i pridružit će se trima najljepšim djevojkama u hrvatskoj narodnoj nošnji koje će proglasiti stručni žiri tijekom svečanoga finalnoga programa .

Žiri će činiti Anica Kovač, Željana Zovko, Martina Budek, Jozo Pavković, Nevenko Herceg i Petar Galić a finalna večer je u subotu 27. lipnja, s početkom u 19 sati, u Gradskoj sportskoj dvorani u Tomislavgradu.

U prigodnom programu u finalnoj večeri nastupiti će klapa Delminium, iz Tomislavgrada i pučki pjevači iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine.

FENA

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.