BISKUP PERIĆ: Zbog samovolje velikih treći narod u BiH nema svoj entitet

Biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski msgr. Ratko Perić govorio je u svojoj propovijedi upućenoj studentima i mladima o nepravdi u današnjem svijetu, zlouporabi logike i izvrtanju matematike. U dijelu svoje propovijedi osvrnuo se i na stanje i događanja u BiH, gdje se dotakao brojnih nelogičnosti.

– Po slobodnoj samovolji tri je jednako dva. To jest, tri konstitutivna naroda trebala bi po razumu i matematici imati tri entiteta. Ali kako vlada samovolja velikih, onda treći narod u BiH nema entiteta. Onda je od jednoga naroda anektiran, a iz drugoga eliminiran. Taj aksiom političkog bespravlja, a ne razumne matematike u nas je na snazi 20 godina. Ovo prvo što sam rekao traje već 70 godina i može biti još 70 godina dok ne dođe do prevratanja gdje oni koji su poraženi budu pobjednici – poručio je biskup Perić.

– Ako čovjek ne želi ni logiku ni matematiku ulazi u šipražje nerazuma – zaključio je Perić govoreći velikom broju nazočnih studenata i mladih. Na ovaj način Perić je poslao jasnu poruku o tome što misli kako treba ustrojiti BiH, te kako vidi trenutno stanje.

prvi.tv

4 komentara

 1. Pericu sta ti znas pokrise i suti

  Like(0)Dislike(2)
 2. druže periću je li de ružno nametati drugima svoju volju

  Like(1)Dislike(1)
 3. Dobro jutro KOLUMBO.
  Di si bija kad je potpisivan sporazum prije dvadeset i više godina.
  Nisi htio zucnit protiv Tuđmana zar ne, kada je prodao Hrvate u BiH.

  Like(0)Dislike(0)
 4. Kokolo, nije Tuđman nikoga prodao, a pogotovo ne Hrvate. On se za Hrvate borio do smrti. Borio i izborio krepavanje Yuge, a stvaranje RH.
  Borio se, koliko je mogao i za Hrvate u BiH i koliko su mu dozovoljavali mrzitelji hrvatstva čimbenici iz MZ.
  No, trebao je neke i prodati. Primjerice, vas – poturice. Kao one stare, tako i novoosunećene…

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.