Bivši ‘Lijanovićevi’ radnici još jednom prevareni i poniženi ponovno nastavljaju s prosvjedima!

Kako smo već pisali i pratili na našim stranicama situaciju sa prosvjedom obespravljenih bivših ‘Lijanovićevih’ radnika na Visokoj Glavici koja je započela sredinom prosinca i trajala 36 uzastopnih dana, nakon čega je sklopljen sporazum o preuzimanju potraživanja radnika bivše tvrtke Lijanovići od tvrtke Asja Sezer koja je otpočela s radom na istoj lokaciji i u prostoru gdje su radili radnici koji prosvjeduju, sve je izgledalo da se došlo do rješenja koje je trebalo zadovoljiti sve strane.

-Dogovorili smo da vlasnik nove tvrtke Asja Sezer (turska tvrtka op.aut.) isplati zaostali dug od neisplaćenih plaća za 101 radnika u prosvjedu u nekoliko rata do poravnanja. Prvu ratu od 80 000 KM uplatili su nam 17. siječnja ove godine a preostalih 8 rata još uvijek čeka. Mi smo se maknuli s prosvjeda nakon uplate prve rate što je izgleda i bio cilj bivšem poslodavcu koji nam je ostao dužan novce za naše plaće. Nakon uplate prve rate novi vlasnik je po riječima radnika a na nagovor bivšeg poslodavca stvar prebacio na Sud kako bi se kupilo vrijeme i pronašlo načina da se ne isplate zaostale plaće i izravnaju računi radnicima koji prosvjeduju. Ogorčeni smo. Poniženi i još jednom prevareni od Jerke Lijanovića kojeg smatramo glavnim krivcem u ovoj našoj tužnoj priči- u razgovoru sa novinarom ABCportala rekli su nam radnici koji su jutros u ranu zoru ponovno počeli sa prosvjedima pred tvrtkom na Visokoj Glavici.

– U prosincu je bilo minus 20, bili smo tu za Božić i Novu godinu, sad smo na plus 40 i bit ćemo koliko god treba. Neće nas pobijediti ni Jerko ni Sezer i već primamo podršku sa svih strana. Jutros su nam se javili naše kolege il Laktaša (RS) koji razmatraju mogućnost dolaska ovdje na prosvjede u Široki Brijeg. Neki su mislili da su riješili problem s nama i da se nećemo uspjeti više organizirati, međutim itekako su se prevarili. Ostajemo ovdje dok nam se ne isplati i zadnja marka- odlučni su radnici.

Nakon jutrošnjeg dolaska prosvjednika iz tvrtke Asja Sezer su pozvali policiju koja je odmah izišla na teren i nalazi se u blizini tvornice. Prosvjed za sada protječe u miru a nadamo se da će tako i ostati i da neće dugo trajati te da će oni koji su preuzeli obvezu uplate zaostalih plaća naći načina da to doista i urade.

Abcportal.info

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.