”Blokiraju” se Gospine poruke iz Međugorja

Međugorski vidioci neće moći poslati tekst Gospine poruke, preveden na više jezika, gotovo odmah, u svaki kutak svijeta, zahvaljujući društvenoj mreži i bezbrojnim web stranicama, objavili su talijanski mediji navodeći kako je Kongregacija za nauk vjere, s naređenjem potpisanim od strane kardinala Gerharda Ludwiga Müllera, zabranila župniku fra Marinku Sakoti i vidiocima koji tvrde da im se Gospa ukazuje već 34 godina, da objavljuju svjedočanstva ili šire poruke u župi Međugorje.

Portal QuovadisCroatia prenosi kako Kongregacija za nauk vjere, temeljem završnog izvješća koja je izradila tzv. “Ruini komisija” nije prepoznala ukazanja kao nadnaravna.

Kongregacija na čelu s kardinalom Müllerom sastat će se u idućih nekoliko tjedana kako bi službeno dala svoju procjenu, pri čemu se podrazumijeva da će završnu riječ imati papa Franjo, koji je sa svoje strane, već pokazao određeni skepticizam prema autentičnosti fenomena Međugorja.

”Može se dakle već sada predvidjeti kakva će biti konačna odluka Crkve. Jedini ustupak Međugorju jest da će biti prepoznat kao mjesto molitve, što ono, bez sumnje, i je onima koji u dobroj vjeri odlaze tamo primiti sakramente”, navodi se u tekstu Gianlucae Barile.

Dodaje se i to kako će vjernicima će biti zabranjeno sudjelovanje u ukazanjima koja se organiziraju privatno kod šest vidjelica, te će biti zabranjeno objavljivati tekstove poruka koje dobivaju od Gospe, a župa sv. Jakova u Međugorju neće postati marijansko svetište navodi Barile.

”Biskupi neće smjeti ugostiti vidioce u svojim biskupijama zbog javnih okupljanja i svjedočanstava, kao što se znalo prije događati, te će ograničiti sudjelovanje svećenika samo na praćenje hodočasnika u Međugorju. Sami hodočasnici u Međugorju, međutim, ne bi trebali svojom prisutnošću pridonositi dojmu autentičnosti “ukazanja”, a trebali bi i izbjegavati bilo kakav kontakt s “vidjelicama”, koncentrirajući se samo na molitvu i primanje sakramenata”, navodi se.

4 komentara

 1. Boze vas sacuvaj

  Like(0)Dislike(0)
 2. Za mene je međugorje uvjek bilo mjesto molitve. Nikad ni jedno od vidjelaca nisam osobno upoznao niti sam težio tome. Ne mogu ja biti bliže Bogu, ako sam u njihovoj blizini. U božju blizinu se dolazi na druge načine: molitvom, žrtvom, poštenjem, poniznošću, pokajanjem …
  U Međugorje idem i ići ću i ubuduće, ali moja se cjelokupna vjera nalazi u molitvi VJEROVANJE. Tu vjeru živimo i njome se dičimo. Bilo šta dodavati u vjerovanje bilo bi nepotrebno, a možda i griješno.
  Ostavimo svakom ponaosob da VJERUJE ILI NE u nadnaravna ukazanja Blažene Djevice Marije u Međugorju. Ni oni koji vjeruju ni oni koji ne ne čine nikakav grijeh, ali oni koji znaju istinu (A ZNA LI ITKO ISTINU?), ako lažno svjedoče, čine veliki grijeh.

  Like(2)Dislike(0)
 3. Šta netko stavio blokatore signala ili ?

  Like(0)Dislike(0)
 4. Mikula
  potpisujem

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.