Boćarsko prvenstvo BiH: Bura prvak, Grude diskvalificirane

Završeno je do sada sigurno najneobičnije boćarsko prvenstvo BiH.

Bilo je sezona kada je prvoplasiranu ekipu bez poraza znala pobjeđivali posljednjeplasirana bez pobjede i sličnih dogodovština. Međutim, oko netom završene sezone silno su se trudili mnogi. Ispred sporta i boćanja založili su svoje sujete i onda se stiglo tu gdje se stiglo, u zadnjem kolu dvije od tri utakmice završene su službenim rezultatima.

Novi prvak je Bura, ali je sigurno da njezin voditelj Mate Grubišić i njegovi suigrači, ni krivi ni dužni, nisu pretjerano sretni imajući u vidu sve ono što se događalo tijekom sezone.

Večernjak je već pisao o sporu između Boćarskog kluba Grude i Boćarskog saveza BiH zaduženih za vođenje natjecanja. Spor oko plaćanja sudaca, odnosno tko ih treba platiti – klub (klubovi) ili Savez, u materijalnom smislu, kažu 230 KM, toliko je beznačajan da ga ne vrijedi ni ponavljati, dok je šteta za boćanje ogromna. Pri tome je sekundarno tko je u pravu.

Grude su isključene, prvenstvo zaključeno, pri čemu istinski ljubitelji ovog malog sporta sigurno nisu zadovoljni.

Takvim raspletom događaja uz Buru, koja je novi prvak, najviše je profitiralo čapljinsko Dračevo, koje je izbilo na treću poziciju.

Rezultati 14. kola Prve boćarske lige: Neum – Široki 17:7, Grude – Dračevo 0:24 b.b., Napredak Willa – Ante Rozić 24:0 bb. Zaostala utakmica 13. kola, Dračevo – Bura 14:10. Konačni poredak: 1. Bura 15, 2. Neum 14, 3. Dračevo 12, 4. Ante Rozić 10 (-1), 5. Široki 10, 6. Napredak Willa.

Prema tome, novi prvak je Bura, po drugi put, iz lige ne ispada nitko, dok će vjerojatno sljedeće sezone uz prvoplasirane Radišiće iz Druge lige, ako je bude, kako je krenulo, u viši rang i drugoplasirana Čapljina. Tako bi se popunila kvota od osam klubova. Uz, zbog nedolaska na dvije uzastopne utakmice, diskvalificirane Grude, u Drugoj ligi trebalo bi se iduće sezone natjecati i Posušje koje je odustalo u “minutu do dvanaest”.

VL

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.