Bombom digli u zrak automobile Damira Zorića

“NA ZA sada neutvrđen način izbio je požar dva osobna vozila (mercedes ML zagrebačkih registracijskih oznaka u vlasništvu tvrtke iz Zagreba te mitsubishi pajero zagrebačkih registracijskih oznaka u vlasništvu 55-godišnjaka). Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo”, stoji u policijskom izvještaju zagrebačke policije.

No, kako prvi doznaje Index, najvjeroatnije je riječ o eksplozivnoj napravi koja je aktivirana ispred kuće Damira Zorića u Pilarovoj ulici u Zagrebu. Zorić je član HDZ-a, predsjednik Upravnog odbora Hrvatske udruge osiguravatelja i predsjednik uprave Euroherca.

Kako doznajemo oko jedan sat u noći začula se snažna eksplozija da bi nakon toga izbio požar u kojem su izgorila dva automobila.

Obitelj Damira Zorića kaže nam kako su zatečeni događajem. Tvrde da ne znaju uzroke događaja za koji kažu da ih je duboko potresao.

damir_zoric_svijetosiguranja

Inače, Damir Zorić je rođen u Grudama. Od 1991. do 2011. godine obnašao je niz državnih dužnosti i javnih službi u Vladi i Saboru Republike Hrvatske, radeći na poslovima skrbi za prognanike i izbjeglice, potom u mirovinskom osiguranju te u diplomaciji. Radi potom na privatnim poslovima u osiguranju.

Od 2004. godine zaposlen je u Koncernu Agram i danas je predsjednik Uprave Euroherca. Također je i predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog ureda za osiguranje.

U dva navrata Glavna skupština Matice hrvatske birala ga je u svoj Glavni odbor i Predsjedništvo na mjesto gospodarskoga tajnika.

 

1 komentar

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.