Borci otjerali Lijanovića i prijete da će se spaliti

Razvojačeni borci Armije RBiH koji već 12. dan prosvjeduju ispred zgrade Federalne vlade poručili su da će se zapaliti za Bajram i o poslati sliku u svijet što se događa u našoj zemlji, objavio je Dnevni avaz.

Ističu kako su umorni, iscrljeni, ali ponajviše depresivni zato što neće moći na Bajram biti sa svojim najmilijima, niti posjetiti mezarja.

Poručuju kako je krajnje “vrijeme je da se utvrdi otkud popisu 300.000 boraca viška, zbog kojih oni koji su obranili ovu zemlju nemaju nikakva prava”.

Šefik Muminović iz Živinica, koji se još 2014. godine, tražeći ili mirovinu ili posao za dijete, htio spaliti, ali su mu oduzeli gorivo, p-ručio je da će sada to učiniti na Bajram i da ga ovaj put nitko neće moči spriječiti.

Naglašava da će to uraditi ne bi li barem pomogao suborcima, jer je to jedini način.

”Položit ću život da bi ostali ostvarili svoje pravo. Gospoda se ne udostoji ni doći do nas. Valjda će kad se spalim”, poručio je Muminovič.

Avaz navodi kako je još nekoliko boraca izjavilo da će učiniti isto, jer drugog izbora nemaju.

”Nemamo od čega živjeti. Ako će to pomoči bar jednom dijelu da ostvari prava, uradit ćemo to”, rekli su.

Enver Kadić iz Zenice pita kakvu će mu djeca imati budućnost u zemlji u kojoj im je otac za nju prolijevao krv, a sad je puka sir-tinja. Za to optužuje vlast.

”Njihova djeca su osigurana, a naša nemaju uvjete ni za srednju školu. Nemamo im od čep kupiti knjige i školovati ih. Spaljivanje će pokazati javnosti šta se ovdje radi. Ovdje je najveći kriminal, i on treba izaći na vidjelo”, naglasio je Kadić.

Avaz navodi kako je u srijedu navečer u kamp ispred Vade stigao Jerko Ivanković Lijanović i htio se pridružiti borcima, ali mu to oni nisu dozvolili.

”Donio je šator i nekakve novčanike. Međutim, mi smo mu zahvalili i rekli da ovo nije mjesto gdje se traže politički problemi. Na našim mukama nitko ih neće dobiti. Istjerali smo ga iz kampa i rekli mu da može postaviti svoj šator preko puta, naravno ako zakupi komad zemlje”, ispričao je Kadić.

4 komentara

 1. Lijanovići su i u ratu bili prodane duše i grabili sve živo..nisam ljubitelj balija ali svaka čast još ste ga trebali dobro nadegenječit skinit do gola i natrat nizbrdo

  Like(1)Dislike(1)
 2. Baš ste bezveze što niste dali jadničku da razapne šator kad mu je to jedino od svoine što ima ako i šator nije negdi zdipio na potpis.

  Like(0)Dislike(0)
 3. Pa di tu lijane trazis glasace gubo jedna. Pa oni ce se polit i zapalit pa ko ce glasat. Pa sto ga ne poliste da izgori on prvi,ili izdegenjecit ali vrlo. Ponija sator i dosa,ma pusi ga gubo gubava.

  Like(1)Dislike(0)
 4. Gotov je i balije mu okrenule ledja,sad mu preostaje jedino potrcati u krilo kumu covi.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.