BOSANSKI MEDIJI LJUTI: “Mlade rukometašice iz Gruda i Ljubuškog ne žele u dres reprezentacije BiH”

Tijekom narednog tjedna u periodu od 25. do 30. 01. 2016. godine u Hotelu “Seos” u Hadžićima okupit će se ženska rukometna reprezentacije Bosne i Hercegovine  (U – 20).

Okupljanje će se održati u okviru priprema za kvalifikacijski turnir za Europsko prvenstvo koji se održava u periodu od 11. do 13. 03. 2016. godine u Vrnjačkoj Banji u Srbiji.

BIH reprezentacije je u grupi sa domaćinom Srbijom, Švedskom i Portugalom.

Poziv nije bio upućen rukometašicama Gruda i Ljubuškog jer kako piše tuzlanski.ba one nisu bile zainteresirane da nastupe za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Iz kog razloga igračice Gruda i Ljubuškog ne žele se odazvati pozivu Rukometnog saveza BiH za sada  nije poznato. Međutim jedno je sigurno. To je činjenica da nam u svakoj reprezentativnoj selekciji trebaju sportaši koji će “ginuti” za državni dres piše portal Tuzlanski.ba

Nakon ovog teksta objavljenog na tuzlanski.ba uslijedila je lavina nedoličnih komentara posjetitelja:

image

Kontaktirali smo predsjednika jednog od dva hercegovačka kluba koji nam je kazao da je ovo juniorska reprezentacija, a da BIH nema seniorsku i ako djevojke nastupe za juniorsku reprezentaciju iduće 3 godine ne mogu nastupati nigdje drugo.

“Mi ne možemo djevojkama određivati gdje vide svoju perspektivu, ne radi se ovdje o nedostatku  volje igranja za BIH ili nekakvoj mržnji prema BIH i nema smisla da ih se zbog tog proziva. One su mlade i perspektivne rukometašice, među najboljim su uzrastima u BIH  i logično je ako usporedite hrvatski rukomet i BIH rukomet da veću perspektivu vide u hrvatskom rukometu kojem su po svojoj kvaliteti i bliže. Pravo pitanje je kako BH rukometni i svaki drugi sportski savez može zadržati bilo kojeg građanina BIH, sportaša, da igra za BIH reprezentaciju a ne za neku drugu budući da im država BIH nudi jako slabo perspektivu u njihovom sportskom životu. Galamiti na njih zašto se sutra vide u Hrvatskoj reprezentaciji a ne u BIH bilo bi isto kao optužiti Ibrahimovića zašto nastupa za Švedsku a ne za BIH? No jedno je sigurno, neke od njih, zasigurno će igrati za seniorsku reprezentaciju BIH”.

BIH sportski savezi, kako ostali tako i rukometni, nisu zakonski regulirali ovo područje, kojim bi se zabranilo da netko tko živi u BIH igra za reprezentaciju druge zemlje. Reprezentativac neke države postaje se državljanstvom ne prebivalištem.

U bivšoj Jugoslaviji sve do 30-e godine niste čak imali pravo niti  igrati za klub u drugoj zemlji.

Poskok.info

20 komentara

 1. Ko je*e BiH!

  Like(20)Dislike(1)
 2. …. HRVATSKA MOJA DOMOVINA….

  Like(23)Dislike(0)
 3. Bravo cure

  Like(11)Dislike(0)
 4. Olimpijski odbor BiH izabrao je odbojkašice iz Brčkog za žensku ekipu godine, jer su odbojkašice prvakinje BiH i osvajačice kupa. Grude nisu izabrane, što je (možda) u redu, ali nisu ni nominirane.

  Like(1)Dislike(0)
 5. Neka stave negdje i grb Herceg Bosne mozda ce i igrat. Bravo cure

  Like(16)Dislike(1)
 6. Hrvatska u nasim srcima.
  BiH na nasim hurcima.
  Kazite vi nama sto je to BiH.

  Like(8)Dislike(3)
 7. Bravo cure sto ste odbile igrati za neku umjetnu tvorevinu, to se me moze nazvati drzavom, Hrvati znaju gdje pripadaju.ZDS

  Like(9)Dislike(2)
 8. U bivšoj Jugoslaviji sve do 30-e godine niste čak imali pravo niti igrati za klub u drugoj zemlji….pa i Tito je zabranio da žene budu zamotane i dan danas postoji zakon a vi ga ne poštujete

  Like(1)Dislike(0)
 9. Bravo cure svaka cast jebem te bosno jebem te ja HRVATSKA moja domovina!!!!

  Like(6)Dislike(3)
 10. Vama ljudi treba jedan dobar psiholog! Samo vi volite Hrvatsku, a ona vas nebenda ni jedan posto hahahahha JADNICI

  Like(5)Dislike(12)
 11. I onda kazu da samo muslimani igraju po reprezentacijama bilo kojeg sporta pa naravno da je tako kad nitko od takozvanih hrvata u BiH nece da igra moze ih biti sram i stid

  Like(2)Dislike(10)
 12. Kako bolesnici jedva docekaju da ovo okrenu na nacionalnu osnovu. Nitko se nije zapitao zasto godinama ne postoji seniorska reprezentacija, sad je odjednom svima vrlo bitna zenska reprezentacija

  Like(3)Dislike(1)
 13. Svaka čast cure!
  A uvijek ima dežurnih komunjara koji se javljaju za neke umjetne tvorevine kao što je bila njihova juga.

  Like(2)Dislike(0)
 14. Bolje biti rezerva u Hrvatskoj nego igrati za BiH!

  Like(3)Dislike(0)
 15. Cure svaka cast.BRAVO

  Like(2)Dislike(0)
 16. bosanac, pa, hajvanćino jedna, kako će ti igrati u BiH neki Hrvat ili Hrvatica kada taj narod nazivaš – “takozvanim” i Hrvata pišeš malim slovom “h”.

  Zbog takvih kao ti, svi nas Hrvati proglašavaju hajvanima. A takvi hajvani nisu svi muslimani, nego su mnogi od njih i insani.
  Primjerice, ja sam insan, a ti hajvan.
  Ali, ako si već hajvanće, a jesi, onda rokći, bleji, veći ili rići u svome ćumezu.
  A nemoj se propinjati na zadnje noge i zagađivati cijeli Dunjaluk.

  Like(7)Dislike(0)
 17. Cure svaka cast.Sjecam se kad je poceo rat u B i H u selu Ravnom.Tad je spaljeno Ravno i tu su zivjeli Hrvati.Tad je Alija Izetbegovic rekao nije to nas rat. E tako ovo nije nasa drzava.Nemamo ni svoju tv .Sta da ocekujemo???

  Like(2)Dislike(0)
 18. Nabijem Aliju !!

  Like(3)Dislike(0)
 19. ako je za muku moze I hrvatice a ako vas balija ima dosta onda mi otpadamo

  Like(0)Dislike(1)
 20. nedaj svoje tuđe vam i netreba

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.