Branitelji bez primanja sa 60 godina imat će 211 KM naknade

Federalni ministar branitelja Salko Bukvarević nagovijestio je mogućnost da će bivši branitelji koji dožive 60 godina života, kao i žene s 55 godina, moći ostvariti naknadu koja iznosi četvrtinu prosječne plaće u FBiH, a udruga “Zaboravljeni branitelji” koja je pokrenula takvu inicijativu kritizirala je ministra da iznosi neistine tvrdeći da njihovi predstavnici nisu htjeli sudjelovati u radnoj skupini koja radi na izmjeni Zakona o pravima branitelja.


Maloljetni branitelji

U izmjenama zakona je utvrđeno da bivši branitelj koji doživi 60 godina odnosno žena koja doživi 55 godina, a u tome trenutku nema nikakvih drugih primanja, može ostvariti iz proračuna FBiH 25 posto od prosječne plaće. Prema sadašnjem stanju s prosječnom plaćom koja iznosi 845 maraka, tako bi bivši branitelji mogli računati na naknadu od 211 maraka, donosi Večernji list

11 komentara

 1. MOŽETI IM DATI ZA VJENAC SA 60

  Like(4)Dislike(0)
 2. Ovima što po cili dan vise za šankom ili side na gajbama i loču i pričaju o ratu,treba sva primanja ukinut!!!!!

  Like(15)Dislike(0)
 3. Zaboravljeni branitelj

  Meni treba sad a ne kad umrem

  Like(6)Dislike(2)
 4. za SKOJ SFRJ , oni su i sad podobni , stalno su u prvim radovima hdz , pa nemaju šta vracati , sve oprošteno

  Like(0)Dislike(0)
 5. Radite nesto,radite…nemojte samo cekati kada ce vam netko dati

  Like(2)Dislike(2)
 6. Neki ljudi su oslí srcem braniti svoje domove i nisu trazili mirovine a danas nemají nista zahvaljujuc lopovima i laznim invalidima njima bi trebalo oduzet a ovima po spisku svaka ga opcina ima i svako mjestozna ko je imao oko prije rata ko je bio ili nije bio i ratu

  Like(3)Dislike(0)
 7. Ja osobno ne pijem alkohol a ne osudjujem ni one koji piju,nije to razlog da bilo ko ne dobije ono sto mu pripada.Ko je zaradio mirovinu na bilo koji nacin,on je i trba dobiti.Ovi sto nisu bili u ratu o tome ne mogu suditi,to je moje misljenje.Da nismo branili ovde bi bio pokolj,zar ne vidite da jedva cekaju da nas nazovu ustasama,dok su za isto vrijeme cetnici priznati.Tek ce se za 10 ili 20 god znati koje su zlocine radili,ako ih ne uspiju sakriti.Ko moze sa takvima pregovarati.Jadan je oni ko ne cjeni branitelje svoje domovine.Srbi su davno dobili ratni dodatak iako su bili napadacka vojska i izgubili rat sa svima i niko im to nije uspio skinuti.Vidimo kako zive penzioneri sa punom penziom a braniteljima treba samo cetvrtina,ma koja to budala izracuna.Taj je za ludnice a ne da sjedi u fotelji!Di bi taj bio da su branitelji tako racunali!

  Like(0)Dislike(0)
 8. Ovo zakon je totalna budalastina.
  Znači ako imaš zarađenu minimalnu mirovinu (200 km) nemaš pravo na taj braniteljski dodatak. Sramota.
  Znači oni koji su se BORILI i poslije ništa nisu tražili i pošteno radili opet ne mogu dobiti ništa.

  Ko je ovdje lud i ima li ova zemlja ijednog pametnog i normalnog čovjeka koji može nešta normalno napraviti i učiniti za narod. Ali ovo nije država, ovo je cirkus od države i mislim da će se do tada raspasti i da ovi zakoni neće vrijediti.

  ILi dajte svima ili nikome. Zašto je vrijeme provedeno u ratu jednog vrjednije od vremena drugog. Za onog koji nema dovoljno postoje socijalne službe a ne ovakva davanja.

  Kojoj BUDALI je ovo palo na pamet odmah ga se riješite jer će izazvati društvene nemire i opet blokade cesta granica i sl. Zar Vam nije jasno dok svi ne budu ravnopravni da nema smisla krpati ove lude zakone, samo dolijevate ulje na vatru.

  Like(0)Dislike(0)
 9. Lako se borit protiv neprijatelja okreni pusku i pucaj brani svoje ali kako ces se borit protiv svoga kada ti zabija noz u ledja i laze te da ces dobit svoja prava zivio HDZ

  Like(0)Dislike(0)
 10. Za DUVAN.
  U jednom nisi u pravu.
  Srbi su dobili rat, tj. svoj entitet kao državno uređenje tj. REPUBLIKU i to 49 % teritorija.

  Hrvati su u BiH izgubili rat ma štoa ko govorio jer su nas prodali ZAGREBAČKI HOŠTAPLERI, kao i poslije svakog rata. Nisu nam dali entitet i granice i sada smo kao ROMI u BiH. Nismo svoj na svome i zato nas je sve manje. Hrvati nemaju svoju zemlju u BiH i mislim da je nikad neće imati bez obzira na priče koje se aktualiziraju prije svakih izbora.

  Zato smo zakinuti, zaboravljeni i sjebani. A prevareni smo prije 20 i više godina, a sve ostalo je posljedica te prevare. A vi i dalje slavite one koji su vam administrativno poklonili domove većinskom narodu tj. muslimanima.

  Sve nas je manje i manje, a za pedesetak godina bit će nas toliko da će nas smatrati nacionalnom manjinom. Malo se doradi ustav i e evo ga. Mi više nismo konstitutivni narod jer će nas bito premalo već manjina.
  Srbima se to ne može desiti jer su dobili rat i zaokružili svoj teritorij u BiH. koliko ih god bude, zemlja je uvjek njihova.

  Prodani smo prijatelju, a tražiomo neka prava od onih koji su nas prodali – HDZ.

  Like(2)Dislike(0)
 11. Zaboravljeni branitelj

  Za duvan
  POTPISUJEM

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.