Branitelji oštro na Predraga Matića

”Izjava kako će dečki iz HVO biti Agrokor za hrvatske branitelje je opasna i podmukla konstrukcija koja ima za cilj podjelu hrvatskih branitelja, stvaranje mržnje i raskola na temeljima Hrvatske države koja je nastala na Domovinskom ratu koji je bio pravedan, obrambeni, legitiman i oslobodilački, koji su obranili zajedničkim snagama branitelji HV i HVO-a”, navodi se u otvorenom pismu hrvatskom ministru branitelja Predragu Matiću kojeg je uputila Koordinacija udruga proizišlih iz Domovinskog rata HZ-HB.

”Koristiti branitelje iz Domovinskog rata za svoje političke neuspjehe i osobne frustracije je ispod svake razine političke i povijesne korektnosti i ljudskog dostojanstva i o Vama najviše govori. Vaša politička ambicija i javno djelovanje prema našem uvjerenju jedan je od glavnih uzroka pada političkog rejtinga SDP u zadnjih nekoliko godina. Vi ste u biti crna mačka, tj. kamen smutnje i razdora unutar hrvatskih branitelja i zasigurno Vas danas ne bi uzeo za suradnika ni bivši predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović, a još manje bivši premijer Zoran Milanović. Vaš rad za vrijeme dok ste bili ministar branitelja u Vladi Republike Hrvatske je bio bez imalo solidarnosti, općenito prema braniteljima i članovima njihove obitelji, izrazito bahat i rastrošan što je utvrdila i državna revizija. Ne prežete ni od čega, niti Vas je briga za štetne posljedice Vaših izgovorenih riječi. Vi niste socijal-demokrat niti imate potrebne nacionalne i ljudske atribute za angažman na političkoj sceni, za Vas ne važi Ustav RH niti nas Vi smatrate hrvatskim državljanima”, navodi se u pismu u kojem se tvrdi da je njegov prezir prema braniteljima ”vidljiv, veoma izražajan i intuitivno slutimo kako bi naša nacionalna eliminacija Vama donijela ogromnu patološku radost”.

”Nadamo se kako ste Vi samo endemska vrsta na suverenom teritoriju Republike Hrvatske i kako bi Vam trebalo omogućiti cjelovit medicinski tretman koji uključuje suočavanje sa vlastitim demonima i osobnim frustracijama. Što se nas branitelja tiče Busovača-Zdravo je jedino po čemu ćete biti upamćeni u memoriji ovog naroda koji trpi i nosi teški križ nepravde i poniženja koji su mu napakirali političari poput Vas”, navodi se u pismu.

7 komentara

 1. Lažni branitelji su TURBOAGROKOR za zaboravljene branitelje

  Like(2)Dislike(4)
 2. dezerter 1991 do 1996

  covjek nije nista slagao

  Like(2)Dislike(3)
 3. Ajde Maticu u Vukovar medu ljude ..

  Like(1)Dislike(1)
 4. Maticu,svakako idiote… Popusi…

  Like(2)Dislike(2)
 5. Matic je prosao vukovar i logore po srbiji. Nek se ne prosipaju branitelji koji nisu branitelji. Zar je Guslar branitelj? Ima je 14g.u ratu,zasto ne odbace parazite od sebe i nece njima falit nista!Sramotno je gledat ko se okuplja i blokira granice cast svakom pravom branitelju i kapa do poda,ali nek se ociste od sljama. Znaju oni vrlo dobro tko je bio s kim na bunkeru a ko su uljezi! Za dom!

  Like(1)Dislike(0)
 6. Ocistite jadnike u svojim redovima!
  Nece vam nista falit!!
  Puno ih je sta se busaju u prsa, veliki Hrvati, oni branili…..
  …..a bili su u lipoj pizdi materinoj!
  BRANITELJI, kapa do poda!!!!!!

  Like(0)Dislike(0)
 7. Maticu ti si Merino ovca koja se uzgaja radi vune a ti nemas ni dlake sto znaci da si totalno pogresno uzgojen

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.